40193
14:46 12.092017

Жителі гірських районів Закарпаття отримали сучасні автомобілі швидкої допомоги

Життя 3115

Сьогодні, 12 вересня, на площі Народній в Ужгороді відбулася урочиста передача нових автомобілів швидкої допомоги. Це стало можливим завдяки спільному проекту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку під назвою «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей в Закарпатській області».

IMG_1995

Так, вже сьогодні новенькі «швидкі» отримали 13 гірських населених пунктів Закарпаття. Передавали ключі від нових карет швидкої допомоги губернатор Закарпаття Геннадій Москаль та голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

«Ці швидкі обладнані всім необхідним для надання екстреної медичної допомоги, адже основним завданням працівників карети швидкої допомоги є вчасно довести хворого до медичного закладу та своєчасно надати потрібну кваліфіковану допомогу. А з таким сучасним обладнання зробити це буде набагато легше. Хочу сказати, що проект на цьому не закінчиться, ми плануємо його продовжити – вже наступного тижня буде підписана нова угода зі Світовим банком, тому наша співпраця тільки набирає обертів», – зазначив голова Закарпатської ОДА.

Автівки марки Citroen Jumper, обладнані всім необхідним сучасним устаткуванням згідно з європейськими протоколами. Ці автомобілі мають дефібрилятор, апарат для дихання з кисневим балоном та прилад, який регулює потрібну дозу ліків.

У свою чергу, Михайло Рівіс голова Закарпатської обласної ради висловив свою підтримку такому проекту, адже завдяки ефективній співпраці жителі гірських районів краю нарешті матимуть сучасні автомобілі швидкої допомоги.

Нові карети швидкої допомоги отримали станції екстреної медичної допомоги в містах Воловець, Іршава, Рахів, Хуст, смт Міжгір’я, Великий Березний, а також села – Нижні Ворота Воловецького району, Чинадієво Мукачівського району, Поляна Свалявського району, Угля Тячівського району, Порошково Перечинського району, Ясіня Рахівського району та Драгово Хустського району.

Нагадаємо, Закарпаття в рамках реалізації спільного проекту Міністерства охорони здоров’я та Міжнародного банку реконструкції та розвитку отримало 22 автомобілі швидкої допомоги загальною вартістю 1 млн 684 тисячі доларів США. Варто зауважити, що 9 з цих авто вже були вручені раніше, з нагоди святкування «Дня медичного працівника».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
5-кілометрова прикордонна смуга. Потрібен спеціальний дозвіл ДПСУ
16:27
«Служба освітньої безпеки» запрацює у школах Ужгорода
16:10
«Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»: презентація в УжНУ
15:57
В Ужгороді вночі з 25 на 26 квітня заплановано тимчасове призупинення водопостачання
15:46
Намагались переплисти Тису: на кордоні затримали групу ухилянтів
15:17
Занизивши митну вартість, українець на кордоні з Угорщиною «позбувся» трактора, вартістю 1,5 млн грн
15:03
У Мукачеві відбулася презентація книжки про туристичні маршрути Закарпаття
14:52
Пізнавальний захід для батьків і дітей «Сімейний фестиваль» пройшов в Ужгороді
13:23
У Іршаві молодиця вкрала у лікарні гроші, а ужгородець поцупив електроплиту та бензопилу
12:22
У суботу в Ужгороді можна буде вакцинуватися та отримати медичні послуги
12:12
Всі новини