40097
10:39 12.092017

Мирослава Копинець взяла участь у Koktebel Jazz Festival

Життя 1827

Myroslava-Kopynets-na-Koktebel-Dzhaz-Festyvali-2017«Мирослава Копинець – це занурення в старовину, в підводні шари української музичної культури. Мирослава реконструює традиції минулих століть і подає їх в тому вигляді, в якому вони були частиною життя наших далеких пращурів. За характером її виступ межує з ритуальним дійством, що природно для такого матеріалу і підходу до справи. Пляж, пекучий полудень, публіка слухає голосу давнини. За описом – сцена з артхаусного фільму, але так все і було», – написав головний редактор інтернет-видання Karabas Live Ігор Панасов про виступ ужгородської співачки на 15-му фестивалі Koktebel Jazz Festival, що проходив з 24 по 27 серпня у м.Чорноморську Одеської області.

За описом – сцена з артхаусного фільму, але так все і було», – написав головний редактор інтернет-видання Karabas Live Ігор Панасов про виступ ужгородської співачки на 15-му фестивалі Koktebel Jazz Festival, що проходив з 24 по 27 серпня у м.Чорноморську Одеської області.

«Для мене запрошення на Koktebel Jazz Festival стало великим і приємним сюрпризом, – ділиться нам враженнями Мирослава Копинець, – адже це дуже серйозний, масштабний захід, який відбувається за участі кращих вітчизняних і зарубіжних виконавців. Я виступала в перший день фестивалю, який збігся з Днем Незалежності України. Акомпанував мені етномузиколог, член Міжнародної ради традиційної музики при ЮНЕСКО Любомир Кушлик зі Львова. Він є власником однієї з найбільших в Україні колекцій автентичних музичних інструментів. Для нашого спільного виступу пан Любомир обрав окарину, дримбу, ребро, трембіту та ріг тура. Ми приготували 7 старовинних закарпатських народних пісень – те, що я люблю найбільше і намагаюся донести до широкого загалу. Публіка надзвичайно тепло сприйняла нас виступ. І взагалі у мене залишилися найкращі враження від Koktebel Jazz Festival. Чудові організатори і злагоджена команда, за кожним без винятку учасником закріплений окремий координатор, готовий будь-якої миті підказати, допомогти. Фестиваль щоразу підтверджує свій високий рівень, має широке коло шанувальників, на нього охоче приїздять зірки світової величини. Надзвичайно цікавими і видовищними були вечірні програми – наявність кількох сцен, якісний звук, яскраве освітлення, поєднання різних мистецьких жанрів. А як грандіозно на фестивалі відзначили День Незалежності України! Навіть Карл Фрієрсон, відомий темношкірий виконавець з Німеччини, вийшов на сцену з нашим державним прапором, зізнаючись присутнім у своїй любові до України. А завершився цей фестивальний день феєричним шоу за участі провідних вітчизняних команд – MANSOUND, Katya Chilly зі свої гуртом, ТНМК, The ВЙО. Публіка сім’ями приходила у вишиванках. І відчувалося, що це щиро, без примусу і чогось напускного. Я щаслива, що змогла стати частинкою такого великого й захопливого дійства».

До слова, минуле літо запам’ятається Мирославі Копинець участю ще в такому потужному міжнародному фестивалі, як Porto Franko (червень. м.Івано-Франківськ). Це означає, що самобутня закарпатська етно-музика завойовує все більше і більше сердець, а ім’я молодої ужгородської виконавиці з’являється поруч із іменами таких відомих українських виконавців і гуртів, як Katya Chilly, Familia Perkalaba, Kozak System, Брати Гадюкіни, ТНМК тощо, не кажучи вже про зарубіжних зірок, повідомляє zakarpattya.net.ua.

Таїсія Грись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах