39922
17:27 8.092017

В Ужгородській місцевій прокуратурі розробили заходи задля зменшення дитячої злочинності

Життя 1890

В Ужгородській місцевій прокуратурі проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів та інших уповноважених державних органів з порядком денним: «Стан протидії злочинності на території юрисдикції Ужгородської місцевої прокуратури за період 7 місяців 2017 року» на якій, серед іншого, розглянуто питання конфлікту в НВК “Престиж”, який набув суспільного резонансу.

83

Власне ішлося і про те, що Ужгородською місцевою прокуратурою, розпочато два кримінальні провадження: перше за заявою батька першокласниці за ч.1.ст 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), а друге – за заявою його адвоката за фактом втручання в діяльність захисника чи представника особи (ч. 1 ст.397 КК України).

Наразі вказані кримінальні провадження для організації досудового розслідування скеровано до Ужгородського ВП ГУНП в області, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Особливу увагу керівником Ужгородської місцевої прокуратури Дмитром Кириленком звернуто на проблеми злочинності серед неповнолітніх. Зокрема, враховуючи те, що по області з початку року прослідковується зменшення рівня вчинення злочинів на 10 тис. населення, на території юрисдикції Ужгородської місцевої прокуратури дитяча злочинність росте.

Турбує прокурора, що незважаючи на проведену роботу правоохоронних органів, слід зауважити, що злочинність неповнолітніх у м. Ужгороді за 7 місяців 2017 року становить 5,3% проти 3,9% минулорічного, Ужгородського району 3,9 % проти 2,1%, Перечинського району 6,5 % проти 2,3 %, Великоберезнянського району 2,3% проти 8,8 %.

Насамперед, зросла кількість вчинених неповнолітніми або за їх участі злочинів у місті Ужгороді (на 77,8%) та у Перечинському районі (на 200,0%).

Незначне зменшення злочинів вчинених неповнолітніми, або за їх участі відслідковується в Ужгородському районі (-20,0%) та у Великоберезнянському районі (-60,0%).

В ході спільної наради встановлено причини зростання кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми, надано оцінку ефективності вжитих заходів щодо профілактики негативних проявів серед дітей та розроблено ряд заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії злочинності у сфері ювенальної юстиції.

Довідково:

ч.1 ст 161 КК України – умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками -караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

ч.1 ст. 397 КК України – втручання в діяльність захисника чи представника особи

  1. Вчинення в будь-якій формі перешкод до здійснення правомірної діяльності захисника чи представника особи по наданню правової допомоги або порушення встановлених законом гарантій їх діяльності та професійної таємниці -карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах