39793
13:49 6.092017

На Закарпатті ввели в експлуатацію сучасні військові казарми

Життя 9427

Небагато часу минуло з грудня минулого року, коли в Чопі урочисто здали в експлуатацію 23-квартирний будинок для військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту. Тоді, житло у будинку, який ще донедавна був солдатською казармою, отримали 23 військовослужбовці, з них 18 — учасники АТО.

1

Днями, там відбулася не менш значуща подія – в частині Держспецтрансслужби закінчили реконструкцію казарми.

Зведена будівля ще у 1966 році, а в квітні цього року розпочалося її капітальне відновлення. Тож строковики, що служать в Чопі, матимуть нарешті комфортні умови. Адже під час ремонту були використані новітні матеріали та технології.

Участь у заході взяли голова адміністрації Держспецтрансслужби, генерал-лейтинант Микола Мальков, міський голова Чопа Валерій Самардак, командири структурних підрозділів Державної спеціальної служби транспорту, військовослужбовці-строковики.

2

Після нагородження грамотами усіх причетних до реконструкції та урочистого перерізання стрічки, усі бажаючі могли на власні очі оглянути капітально відновлену будівлю.

Варто зазначити, що казарма розрахована на цілий батальйон – 250 військовослужбовців. Тут є усе для комфортного побуту та відпочинку особового складу: спальні та службові приміщення, кімнати особистої гігієни, а також медичний пункт з лазаретом.

3

На території військової частини є також автопарк, їдальня, овочесховище.Тож солдати забезпечені усім необхідним.

За словами 82-річного ветерана, Гідаят Міргасан Агли Сеїдова, який працює у цій військовій частині вже 49 років, продуктів харчування для солдат вистачає. Цьогоріч тільки в овочесховище наповнене різноманітною консервацією. Загалом за літо 2017 року було заготовлено 750 банок консервованих огірків, майже 250 банок помідорів, березового соку, варення.

Загалом генерал-лейтинант Микола Мальков, який приїхав на інспектування оновленої казарми, залишився задоволеним.

4

«Ця казарма декілька років взагалі не використовувалася. Тож прийшлося усе змінювати, залишився тільки дах. І той в майбутньому ми плануємо змінити на металочерепицю, – розповідає генерал-лейтинант. – Я вважаю, що після польових умов, особовий склад повинен знаходитися в нормальних умовах. Тож ми цього досягли. Не дарма, я запросив сюди усіх командирів частин Держспецтрансслужби, для того, щоб кожен щось почерпав для себе і здійснював відповідну роботу у своїх частинах. Як бачите, тут показухи ніякої немає – створені дійсно хороші умови для побуту та відпочинку особового складу».

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах