39776
12:27 6.092017

Закарпатців запрошують взяти участь у міжнародному фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки»

Життя 2030

1 вересня стартував щорічний міжнародний фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки», мета якого — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Десять світлин, які отримають найвищі оцінки журі, братимуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

logo2011

За словами організаторів, проведення фотоконкурсу дасть можливість завантажити світлини пам’яток у межах кордонів України, нашої рідної культурної спадщини, а також народів, які на території нашої держави були, і залишили свій слід у нашій історії. Люди зможуть краще пізнати свій рідний край і це спонукатиме їх дбайливо ставитися до культурної спадщини своєї держави.

До участі запрошуються усі охочі, конкурсний список складається з понад 70 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх регіонів.

Для участі у фотоконкурсі необхідно зареєструватися у Вікісховищі, сфотографувати пам’ятку з конкурсних списків, завантажити ці фотографії до Вікісховища з 1 по 30 вересня, а також обов’язково вказати їх унікальний ID. Фотографії можуть бути зроблені в будь-який час: як протягом вересня, так і раніше, головне, щоб це були власні роботи. Також цього року можна завантажувати відеоматеріали, де зображені пам’ятки.

Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу, найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток та переможцями спецномінацій.

Довідково

Вікі любить пам’ятки (Wiki Loves Monuments) — конкурс фотографії пам’яток культурної спадщини для Вікіпедії. Визнаний Книгою рекордів Гіннесанайбільшим фотоконкурсом у світі. За вісім років проведення конкурсу було сфотографовано понад 1,4 млн пам’яток. У 2017 році організатори конкурсу планують охопити понад 50 країн.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини