39490
13:17 2.092017

В Державіаслужбі спільно з словацькими колегами вирішуватимуть долю аеропорту «Ужгород»

Життя 3319

Наступного вівторка Закарпатська ОДА, Мінінфраструктури, Украерорух, EASA та представники Словаччини вирішуватимуть майбутнє Ужгородського аеропорту.

аеропорт-ужгород

У вівторок, 5 вересня, в Державіаслужбі (структурний підрозділ Міністерства інфраструктури України) відбудуться багатосторонні технічні консультації з питань відновлення повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород», повідомив “Карпатському об’єктиву” прес-центр Закарпатської ОДА.

У спеціальній розширеній нараді візьмуть участь представники Державіаслужби України, Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA), Цивільної авіації Словаччини, Украероруху та Закарпатської ОДА.

– Я особисто поїду до Києва й наполягатиму на якнайшвидшому розблокуванні повноцінної роботи нашого аеропорту, – заявляє Геннадій Москаль. – Головна умова для цього залишається незмінною – сертифікація Украероруху (або його підрозділу, який працюватиме в Ужгороді) з боку EASA на відповідність стандартам Євросоюзу. В кінці липня цього року на нараді в Ужгороді ми фактично примусили Державіаслужбу дати письмову згоду на сертифікацію, відправивши відповідного листа керівнику EASA Патріку Кі.

А наступного тижня збираємося в Києві для того, щоб остаточно розкласти всі крапки над «і». Заявляю прямо, що кредит довіри до Мінінфраструктри, Державіаслужби та Украероруху, які постійно обіцяють відновити повноцінну роботу Ужгородського аеропорту, але нічого для цього не роблять, вичерпується. Якщо питання не вдасться вирішити 5 вересня, Закарпатська ОДА вирішуватиме його за допомогою іноземних інвесторів. Відповідна робота вже почалася.

Детальніше про проблеми, які перешкоджають відновленню повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород», описані у відповіді Міністерства інфраструктури Закарпатській ОДА.

001 002 003

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини