39373
15:43 31.082017

На Закарпатті нагородили кращих підприємців 2017 року та сумлінних платників податків

Життя 4533

Традиційно в першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Вміння задіяти менеджерський талант, ефективно працювати в умовах ринку – це ті риси, які є визначальними для підприємців.

1

Про вплив малого та середнього бізнесу на економіку Закарпаття можна говорити багато, утім найважливішим є одне – малий бізнес забезпечує в нашій області третину надходжень до бюджету.

Тож з нагоди цього свята відбулися урочистості, які пройшли в Закарпатській обласній філармонії. У них взяли участь представники обласної влади, фіскальної та регуляторної служби в Закарпатській області, керівники регіональної ради підприємців, сумлінні платники податків і звісно ж – кращі підприємці року.

З вітальним словом до присутніх звернувся очільник краю Геннадій Москаль, який зазначив, що власне завдяки підприємцям функціонує обласна державна адміністрація. Оскільки саме вони формують економічний фінансовий потенціал області.

До привітань приєднався й голова обласної ради Михайло Рівіс наголосивши на тому, що саме завдяки платникам податків проводяться реконструкції, діти можуть вчитися у школах і садочках.

2

Тож за сумлінну працю, вагомий особистий внесок розвитку підприємництва області, високий професіоналізм та з нагоди Дня Підприємця почесною відзнакою Закарпатської обласної державної адміністрації «За заслуги перед Закарпаттям» нагороджена Ірина Мацепура – директор товариства з обмеженою відповідальністю «ВГСМ» (Рахівщина). Відзнакою «Кращий підприємець-2017», грамотами Закарпатської ОДА та Закарпатської облради нагороджені: Віктор Сивоус «Гранд Отель Пилипець», Анатолій Полозков «Айсберг ЛТД», Олексій Ісевич, Юрій Русин, Михайло Драгун «Драгун», Андрій Ганзел «Сонячна енергія плюс», Павло Ганинець «Сузір’я», Віктор Бабинець. До цього списку також увійшли такі потужні підприємства, як «Завод Флекстронікс», «Ядзакі Україна», «Єврокар», «Фішер Мукачево».

Принагідно також були нагороджені «Сумлінні платники податків – 2016».

Грамотами були нагороджені «Ужгородське лісове господарство», ТОВ «Прогрес-С», ТОВ «Проектно-будівельний комплекс», «Мокрянське лісомисливське господарство», санаторій «Шаян», пп «Алекс», фермерське господарство «Коник» та низка інших.

Відтак грамотами Державної регуляторної служби були нагороджені Андрій Андріїв – голова регіональної ради підприємців у Закарпатській області, депутат Закарпатської обласної ради та Іван Галамбіца – керівник підприємства «Голден Фрут ЛТД».

3

«Дуже приємно, що влада звертає увагу на підприємців, які своєю працею та натхненням допомагають наповнювати державний бюджет. Це розуміння того, що наші зусилля належним чином оцінюються, – поділилася своїми враженнями від отриманої найвищої нагороди «За заслуги перед Закарпаттям» Ірина Мацепура. – Загалом за останні роки держава зробила для нас максимум того, що могла зробити. Зараз є автоматичне відшкодування податку на додану вартість, чого не було усі попередні роки. Також полегшено навантаження на фонд оплати праці. Якщо раніше було 38% єдиного соціально внеску, то зараз – 22%. Я вважаю, що це два найголовніші пункти, які підприємці ставили протягом двох останніх років перед державою і зараз вони повністю виконані. Тож тепер наша черга допомагати державі…»

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини