39366
15:00 31.082017

УжНУ цьогоріч збагатився на 4 тисячі студентів

Життя 2647

Про це під час прес-конференції розповів ректор Ужгородського національного університету Володимир Смоланка. Загалом до вишу зараховано 4300 студентів, що на 250 студентів більше ніж в аналогічний період минулого року. Майже 1000 студентів в УжНУ навчатимуться на держзамовленні, серед них 791 студент на денній і 125 на заочній формі навчання.

1

Як зазначив Володимир Смоланка – це дуже хороший результат, адже цього року у вступній кампанії брали участь випускники 2000 року народження, а саме тоді була велика демографічна криза. За його словами, наступного року студентів прогнозується ще менше.

Ректор також наголосив на тому, що вступна кампанія ще не закінчилася, тому це тільки попередні результати. Так, вступна кампанія для українських студентів триватиме до 15 вересня. Разом з тим, іноземні студенти матимуть змогу подати заявки на вступ до вишу дещо довше – до 1 листопада. Це пов’язано з тим, що громадяни інших країн мають отримати від вузу спеціальне запрошення на навчання, після чого оформити всі необхідні документи та отримати візу до України, що теж займає чимало часу. Цього року такі студенти матимуть можливість вступити на такі спеціальності: лікувальна справа, фармація, стоматологія, комп’ютерна інженерія, міське будівництво та міжнародні відносини.

Серед найпопулярніших у абітурієнтів факультетів традиційно залишаються медичний, стоматологічний та юридичний. Відтак, найбільше студентів зарахували на медичну справу – 217 студентів, трохи менше на стоматологічний факультет – 183 першокурсників та на юридичний – понад 170 студентів.

Одним з позитивних моментів цьогорічної кампанії ректор назвав успіх новостворених факультетів УжНУ, які були утворені внаслідок реорганізації – «Здоров’я та фізичного виховання», «Історії та міжнародних відносин» і «Міжнародних економічних відносин». Всі вони показали чудові результати та зуміли залучити до своїх лав чимало першокурсників.

Разом з тим, у виші було створено 6 нових спеціальностей та декілька з подвійними спеціалізаціями. Особливістю цьогорічної кампанії стало й те, що всі заяви на вступ подавалися тільки в електронній формі, завдяки чому вдалося уникнути довжелезних черг при подачі документів, які з року в рік можна побачити в коридорах закладу.

Варто додати, що ліцензований обсяг на магістратуру був зменшений на 18 %. Ті, хто вступали до магістратури за спеціальністю «Право» вже здавали не вступні іспити, а зовнішнє незалежне оцінювання. З наступного року через таке нововведення проходитимуть й студенти гуманітарних спеціальностей.

Володимир Смоланка розповів й про успіхи своїх студентів. Декілька команд з УжНУ взяли участь у відкритому чемпіонаті Угорщини з програмування, де посіли перше місце. Також вони позмагалися на світовому чемпіонаті з програмування та зайняли 38 місце.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах