39356
08:47 1.092017

Асоціація міст України організувала зустріч для голів населених пунктів Закарпаття

Життя 2520

Асоціація міст України в рамках реалізації проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування» організувала зустріч для голів населених пунктів Закарпаття та об’єднаних громад з метою аналізу впливу змін у бюджетному законодавстві на виконання бюджетів.

1431016424-4428

Про проблеми та успіхи виконання місцевих бюджетів розповіла заступник директора департаменту фінансів-начальник бюджетного управління Закарпатської ОДА.

Разом з тим при всіх прибутках та позитивних змінах є й проблемні питання. У присутніх також було чимало питань до представника ОДА, що стосувалися бюджетних надходжень в нещодавно утворених територіальних громадах. Чи не найбільше присутніх зацікавило питання акцизних зборів. На засіданні учасники зборів склали звернення до народних депутатів щодо бюджетного забезпечення територіальних громад у 2018 році.

Основні пункти резолюції стосуються освітньої та медичної субвенцій та врегулювання проблем пільгового перевезення окремих категорій громадян. А також сприяння у питаннях ремонту доріг. Можливо, чимало з цих проблемних питань вдалося б уникнути якби на Закарпатті вже була проведена адміністративна реформа.

Плутаниць у випадку коли адміністративні порядки в одній області різні, тобто одні об’єднані в ОТГ, а інші ні – не уникнути. А тому варто прискорювати децентралізаційні процеси в області.

До речі, вже є інформація коли адміністративна реформа повинна бути завершена і відповідно всі населені мають перебувати у складі об’єднаних громад.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах