38869
17:59 24.082017

У Мукачеві відкрили новий дитсадок на 170 вихованців

Життя 2839

Новий, європейського зразка дошкільний навчальний заклад, в якому навчатимуть трьома мовами відкрито в Мукачеві на День Незалежності України.

IMG_0073

У будівлі НВК №10 створено умови для належного виховання дітей. На першому поверсі садочка облаштовано  69 кабінетів, на другому – 40.

Встановлено енергоощадливі вікна та двері, виконані роботи з монтажу внутрішньої системи електропостачання. В самій будівлі облаштовували системи опалення водопостачання та каналізації та в кожній кімнаті встановлено бактерицидні лампи, завдяки яким   проводитимуть  дезінфекцію. На подвір’ї встановлено освітлення, яке працює завдяки сонячній енергії.

З дітками  працюватимуть понад 50 працівників : вихователі, помічники вихователів, психолог, медичний працівник, кухарі, техпрацівники.

Харчування триразове – для цього звели сучасну кухню, на яку придбано найсучасніше обладнання. На території є й дитячі майданчики, а  також “живий куточок”, город. На подвір’ї облаштовано «доріжку здоров’я , на якій малеча  розвиватиме м’язи ніг на різних поверхнях.

Педагоги навчатимуть малечу не тільки загальним знанням, але й екологічному вихованню. З дитинства вихованців привчатимуть самостійному сортуванню сміття, відповідальності за чистоту у групі на навколишньому середовищі.  Також діятимуть дві групи, де з дітьми спілкуватимуться на навчатимуть їх на англійській та угорській мовах.  Є і приміщення для дітей, де будуть проводитись оздоровчі процедури, лікування плоскостопості.

У дошкільному підрозділі функціонуватиме 9 груп для дітей від 2 до 6 років: 2 – ясельні, по 15 дітей у групі; 7 – дошкільних (по 20 дітей). До послуг вихованців – зручно і затишно облаштовані спортивна, музична, хореографічна, актова зали, кімната казки, логопедична кімната ,  куточок живої природи, кабінет для художньої праці, кімната для занять іноземними мовами, спортивний та ігрові майданчики. У спальних кімнатах встановлено  одноярусні ліжка з деревини. Також із деревини й іграшки в ясельних групах.

Для дітей працюватиме  і студія живопису, гурток ручної праці, театральний гурток, гуртки анімації,  «Маленькі дослідники», «Любителі природи»,  «Читайлики». Також діти зможуть займатися  хореографією, шахами, в музичних та спортивних секціях, інформує Мукачівська міськрада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини