38792
22:28 23.082017

Квітковий Тризуб до Дня Незалежності від Закарпаття. ФОТО

Життя 4106

Два символи Держави поєдналися 23 серпня на головній площі Закарпатської області, щоб створити патріотичний та піднесений настрій всім містянам та гостям Ужгорода.

IMG_9747

Рановими годинами на площі Народній з’явився велетенський Тризуб із живих білосніжних хризантем на тлі кольорів прапора України. Тисячі маленьких білих квітів, дбайливо викладених флористами впродовж ночі, створили композицію розміром 7 х 7 метрів і викликали захоплення та гордість. Поруч встановили фотозону для всіх бажаючих зберегти цей квітковий витвір флористики на знімку.

IMG_9723

До семиметрового Герба згодом долучили й рекордної довжини стяг. Опівдні відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, в ході якої заслужений академічний Закарпатський народний хор виконав «Молитву за Україну». Відтак колона з розгорнутим 100-метровим синьо-жовтим прапором вирушила з площі Народної до пам’ятника Августину Волошину на набережній Незалежності. Після покладання квітів до пам’ятника Августину Волошину і виконання Гімну України колона рушила на площу Театральну й об’єднала розгорнутим прапором береги Ужа через Пішохідний міст.

IMG_9896

Попереду колони з прапором крокував ансамбль барабанщиць поліції Донеччини, який приїхав до Ужгорода на запрошення очільника Закарпаття.

Урочистості продовжилися в Обласному академічному музично-драматичному театрі імені братів Шерегіїв.

Солістка Державного заслуженого Закарпатського народного хору Віра Баганич, яка виконала баладу «Плине кача по Тисині». Саме ця співачка була була її першою виконавицею на професійній сцені, а балада стала народним реквіємом за загиблими на Майдані під час Революції гідності та в ході бойових дій на Донбасі. Присутні в залі вшанували пам’ять 89 закарпатських бійців, які віддали свої життя за рідну землю.

IMG_9922

Також на запрошення Генадія Москаля, губернатора області, у святкуванні взяла участь Тетяна Піскарьова, відома українська співачка, яка своєю нестримною позитивною енергетикою «запалила» святковим настроєм всіх глядачів.

Нагадаємо, урочисті заходи до Дня Незалежності продовжаться в четвер, 24 серпня. О шостій годині ранку заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну зі святом.

Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на площі Народній.

Софія ПЕКАРОВИЧ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини