38645
18:56 21.082017

Чудову природу краю Мукачівщини завалюють сміттям

Життя 3269

Літо – це час відпочинку та поїздок на природу, тому ми з нетерпінням чекаємо цього найтеплішої пори року.

IMG_0123Літом ми можемо приготувати собі смачний шашлик, випити освіжаючі напої та гарно провести час. Проте, на галявинах, полях, лісі та інших зонах, де можна відпочити дуже рідко є встановлені смітники, тож все що залишилося після відпочинку потрібно знову пакувати та відвозити додому, або до найближчих місць, де його можна позбутися. Адже, про те, що природу ми маємо цінувати, шанувати та берегти вчать нас із самого дитинства.

Проте з огляду на сьогоднішні гори сміття на природі цього вчили не всіх.

Мукачівщина, Верхня Визниця, місце, де постійно відпочивають закарпатці. Здається, що біля дороги, де їздять машини досить чисто. Однак, це тільки на перший погляд. Якщо ви зробите декілька кроків далі будете здивовані тим, на що здатна людська байдужість та жорстокість.

Гори сміття, скла, пластику не злічити. І якщо серед вас є любителі ходіння босоніж, то ми наполегливо просимо не робити цього заради ж вашої безпеки.

Окрім того, зауважимо, що  покинуте на природі сміття – це не лише небезпечно для людей, не етично, не екологічно, але й наносить величезну шкоду для тварин.

За різними статистиками науковці в Україні щорічно утворюється близько 50 млн. кубометрів твердих побутових відходів, 97% з яких викидаються, вивозяться на сміттєзвалища і полігони для захоронення. Із них пластикові пляшки і поліетиленові кульки складають близько 70%. Не кажемо вже про забруднення пластиковими пляшками місць відпочинку. Період розпаду пластику в природі 400 років, поліетиленових пляшок – 10, поліетиленових кульків у водоймах – 20 років.

Ілона Вільна

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах