38512
21:01 17.082017

Забрідь зустрічає гостей занедбаними зупинками і купами сміття. ФОТО

Життя 9636

Забрідь – мальовниче село Великоберезнянського району. Через нього проходить залізниця, автотраса «Ужгород – Львів».

зупинка1

Знаходиться за 45 км на північний схід від Ужгорода, за 3,5 км від райцентру та за 2 км від кордону зі Словаччиною. Розташоване біля підніжжя гори Яворник, на лівому і правому березі річки Уж. Вздовж західної частини села протікає річка Уличанка (бере початок на території Словаччини), що вливається в Уж.

У центрі села є зупинка з мозаїкою з місцевою тематикою: зображені гори, дерева, корови, квіти, сонце. Як відомо, у радянські часи наші закарпатські митці їздили по області й оздоблювали автобусні зупинки сюжетними мозаїками, аби показати колорит та особливість кожного району, населеного пункту. Такі зупинки завжди привертали увагу туристів. На жаль, зупинка у Заброді не помилує око водіїв та пасажирів, гостей села. Зупинка занедбана, у багатьох місцях обсипалася штукатурка до цегли. І який хосен із лавки, якщо люди, які очікують автобус, присісти не можуть, бо на ній сміття,куски штукатурки, порожні пляшки з-під пива, горілки. Поруч є кошик та контейнери для сміття та пластикових пляшок, але сміття не тільки у них, а і довкола. Поруч люди торгують одягом, взуттям. Свій крам розклади на капоті машини та в палатці.

зупинка4

Коли я фотографувала зупинку, з будинку напроти вийшов чоловік, поцікавився, чому фотографую, пішов до зупинки і зі стіни здер оголошення з контактними телефонами. Папір міцно стис у руці і хутко повернувся у двір.

зупинка2

Неподалік є ще одна зупинка. Вона – у гіршому стані. А поруч – контейнери заповненні сміттям, побутовими відходами. Сміття розкидане і довкола контейнерів.

зупинка5

Побувавши проїздом у Заброді, у мене склалося неприємне враження. Аби виправити ситуацію, потрібно не так і багато. До того ж зупинку із мозаїкою можна зробити родзинкою села.

Варто вчасно вивозити сміття і прибирати територію. Цікаво, чи є цьому селі ґазда?

Тетяна Грицищук, фото автора

зупинка3

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах