38184
18:01 14.082017

«Похорон треба заслужити», - жінка про багатолюдні проводи 28-річного хлопця в Сімері

Життя 8138

13 серпня, у неділю, в Сімері Перечинського району поховали 28-річного Павла Пастеляка. Проводило його в останню дорогу багато сімерчан, родичів, знайомих, друзів з Ужгорода.

похорон11

Про такі сумні події я зазвичай не пишу. Але у цьому випадку зроблю виняток. Проїжджаючи селом машиною, нам на зустріч ішла похоронна процесія. Ми припаркувались на узбіччі дороги. Звернула увагу на велику кількість людей, які проводжали покійного в останню путь. Серед них був і колишній заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур. Молодь несла вінки, квіти. Їх було дуже багато. Відкриту труну з тілом несло шестеро чоловіків. З авто я зробила декілька кадриків. Жінка років 70 призупинилась біля нас, напевно, трохи відпочити. Вона сказала, що хоронять молодого хлопця, мав 28 років, був футболістом, хворів, походить з родини Пастеляків, його батько з Сімера, жили в Ужгороді. «Видно, був добрим хлопцем, раз прийшло стільки людей на похорон. Знаєте, похорон тоже треба заслужити. Та і погода файна», – сказала жінка.

похорон3

Більше інформації довідалася від пані Марії. Вона розповіла, що Павло був єдиною дитиною у сім’ї. Батько Павла Михайло народився у Сімері. Родина жила в Ужгороді. Павло навчався у ЗОШ №19, закінчив юридичний факультет, працював в облдержадміністрації, потім у Чехії. Торік у листопаді у хлопця виявили пухлину, приймав хіміотерапію. Вирішили поховати у Сімері, бо у бабусі та дідуся Павло проводив майже всі літні канікули. Провести Павла в останню путь прийшло багато людей: це родичі, друзі, знайомі.

Павло був порядним і добрим хлопцем, футболістом, грав за Сімер і Турицю.

Тетяна Грицищук, фото автора

похорон2

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах