38101
21:26 12.082017

У Хусті пройде перший на Закарпатті «Забіг у вишиванках»

Життя 3177

«Забіг у вишиванках» – яскраве патріотичне та родинне свято, свято єдності, коли українці згуртовуються, та усі разом, вдягнені у найкращі вишиванки, беруть участь у масовому забігу, символізуючи волю та незалежність нашої країни та нації.

vyshyvanky-bih

За чотири роки географія забігу поширилася. Тепер, у 2017 році завдяки організатору проекту – ГО «Федерації любителів спорту» – «Забіг у вишиванках» відбудеться не лише в Києві, а й в інших містах країни: Львові, Одесі, Харкові, Рівному, Миколаєві, Дніпрі. Учасники забігу знайшлися також в закордонній українській громаді – бігтимуть українці в Нью-Йорку, Філадельфії, Чикаго, Торонто, Мюнхені, Австралії та інших країнах.

Головний організатор «Забігу у вишиванках» – ГО «Федерація любителів спорту».

Місія ГО «Федерація любителів спорту» – масове залучення населення до участі у спортивних заходах, об’єднання українців в спорті, виховання сильної, здорової нації.

Перший у Закарпатській області забіг у вишиванках цьогоріч відбудеться у Хусті та стане частиною всеукраїнського старту “ЗАБІГ У ВИШИВАНКАХ-2017”, що декілька років поспіль проводиться у столиці завдяки Федерація любителів спорту.

Про це повідомили організатори заходу на Закарпатті – Міжсанаторно-курортна флотилія туристичного рафтингу “ПО ТИСІ РАЗОМ”.

Учасникам забігу-естафети може стати будь-хто, без обмеження по віку, нації та місця проживання, пропонується дистанція у три і більше кілометрів із можливим її продовженням, за бажанням учасника. Єдина умова – наявність будь-якого вишиваного елементу одягу (в тому числі прапорець чи пов’язка) та участь у спільній фотосесії на замковій горі, де проходитиме реєстрація та видача стартового пакета учасника. (реєстрація 12:00 – 13:30)

Будь-який учасник може приєднатися до дистанції на будь-якому її етапі.

Маршрут групового забігу пролягатиме в основному пішохідною зоною у центрі міста починаючи від “Замкової гори”, та естафета вздовж транспортної дороги у напрямку до меморіалу “Красне поле” (12 км).

Всіх учасників на фініші організатори пригостять рафтерським кулешем безкоштовно.

О 18:00 на Меморіалі відбудеться спільна панахида за героями “Карпатської України” із участю священників різних конфесій.

Кінцева забігу – монастир “Джублик” у с. Нижнє болотне на Іршавщині.

Учасники забігу-естафети зможуть частину дороги пройти на катамаранах по р. Тиса із туристичним рафтингом “По Тисі разом”.

Бажаючі матимуть можливість надалі зупинитися у молодіжному наметовому таборі на території Джублика та взяти участь у підготовці до святкування його 15-ї річниці 26-го серпня.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах