36761
11:44 15.072017

Чопський загін нагадує про правила перебування у прикордонні

Життя 2545

240cdd6-18254-p-74714-1-gallerybigУ розпал туристичного сезону та з метою дотримання належного прикордонного режиму Чопський прикордонний загін нагадує громадянам, що в межах контрольованих прикордонних районів та прикордонної смуги діють відповідні режимні правила.

На ділянці відповідальності Чопського прикордонного загону такі райони встановлені у межах міста Ужгород, а також Ужгородського, Великоберезнянського та Перечинського районів Закарпатської області.

Так, відповідно до Положення «Про прикордонний режим», затвердженого Постановою КМУ від 27 липня 1998 року N 1147, громадяни України, іноземці та особи без громадянства в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу. Крім того, іноземці та особи без громадянства повинні мати документи, які підтверджують законність їх перебування на території України. Вказані особи зобов’язані пред’являти відповідні документи на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби.

Також, водії на вимогу прикордонників повинні зупиняти транспортні засоби, надавати для перевірки документи, що посвідчують особу водія і пасажирів та реєстраційний документ на транспортний засіб, а також дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

Авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводяться після інформування посадових осіб Чопського прикордонного загону.

Таке інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження цієї діяльності, зокрема, за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, які провадитимуть діяльність. Контактна інформація розміщена на офіційному сайті Держприкордонслужби

Адреса Чопського прикордонного загону:

89500, Закарпатська обл., м. Чоп, вул. Головна, 55а

Телефон: (0312) 71-13-86

Електронна адреса: chop_zagin@dpsu.gov.ua

Полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів, або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, у передбаченому законодавством порядку.

У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах