36739
09:26 15.072017

Дорогі діти, або Скільки коштує одягнути своє дитя

Життя 2440

Днями у місті над Латорицею управління праці та соціальну захисту організувало благодійний ярмарок.

Його мета полягала у тому, що кожен, хто має вдома непотрібні речі, здебільшого одяг, міг принести їх для тих, хто цього потребує.

13054___0

Як розповіли для «Карпатського об’єктиву» в управлінні праці та соц. захисту, ярмарок був створений для тих, хто опинився у життєвій скруті та потребує допомоги.

Із нашої розмови про те, скільки людей зголосилося віддати свої речі та скільки їх забрало, мене засмутив і неприємно вразив той факт, що найбільш необхідним для людей був дитячий одяг. Це і стало приводом для того, щоб дізнатися, скільки коштує одягнути дитину.

Нові можливості придбати одяг дешевше

Комісійні магазини.

Ще декілька років тому у зв’язку із неспокійною та нестабільною ситуацією в Україні на вулицях міст почали відкриватися маловідомі комісійні магазини. Вже зараз ми знаємо, що туди ми можемо принести свою річ отримавши додатковий прибуток. Ці магазини, на жаль, чи то на щастя, блискавично почали набувати популярності, адже у зв’язку з економічною кризою не кожен міг купити для дитини дорогу річ; до того ж, враховуючи той факт, що дитина швидко росте, батьки почали шукати інші можливості купівлі та збуту одягу.

Минуле не так багато часу, а дитячі комісійні магазини не втрачають свєї актуальності. У них часто можна побачити мам, котрі пильним оком шукають щось хороше для свого дитяти.

«У нас можна знайти багато хорошого та якісного, не подертого, не брудного одягу. Схема проста: ви пропонуєте нам свій одяг і свою ціну, ми свою, вона узгоджується і одяг дається на продаж. Якщо він довгий час не продається, ми пропонуємо понизити вартість товару», – розповіла для нас одна із продавців мукачівського дитячого комісійного магазину.

Як зазначила для «Карпатського об’єктиву» одна з молодих мам, у комісійні магазини вони заходить доволі часто, адже одяг там хороший і значно дешевший, ніж у магазинах чи на ринку. Ті ж самі майки, які у магазині коштують по 200-300 грн і вище, тут можна придбати, віддавши до півсотні, а штани, які у магазинах продають за понад 300 грн., тут коштують приблизно 80-100 грн.

Що говорити про зимові речі для дітвори, які у магазинах коштують ледь не дорожче дорослих речей? Приміром, новий зимовий комбінезон коштує близько 1000 грн. і більше, а в комісійних магазинах можна знайти не гірший за 300-400 грн., осінні куртки тут коштують 50-200 грн., шапки – до 100 грн.

Різниця немала. Це дозволяє не лише зекономити, але й отримати додатковий дохід.

Секонд-хенд.

Окрім комісійних магазинів, багато молодих мам можна зустріти у секонд-хендах, які в Україні і Закарпатті також користуються величезним попитом.

І якщо хтось має цілком негативне ставлення до таких точок продажу, то деякі мами знають – там можна знайти цілком пристойну фірмову річ, яка прослужить не гірше тої, котра виблискує на вітринах магазинів.

Той самий літній одяг, який прослужить дитині на один сезон, тут коштує недорого. Легкі кофтинки, футболки та майки залежно від дня поповнення товару – 30-40 грн. В деякі дні їх можна знайти і придбати за 5-6 грн. Гроші просто смішні, погодьтеся.

Проте тут зі мною говорять доволі скуто. На питання про те,чи актуальний дитячий одяг, продавці відверто не бажають відповідати. Не знала, що це звичне питання викличе скільки труднощів, а можливо, мене просто запідозрили конкурентом або ж працівником податкової служби. Жарти жартами, але під час нашої досить скрутної розмови мам довкола дитячого одягу немало, а враховуючи, що сьогодні останній день розпродажу – це свідчить про те, що він досі актуальний.

Підсумуймо.

Кожні батьки хочуть для своїх дітей найкращого. І де саме купувати одяг – це особиста справа кожної сім’ї, але хочеться вірити, що для нас, українців, благодійні ярмарки, комісійні магазини, секонд-хенди з часом стануть просто непотрібними, а всі батьки України зможуть не лише купувати одяг будь-де, але й не турбуватися про те, скільки вони віддали купюр зі своєї кишені.

Ілона ВІЛЬНА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини