35707
20:12 29.062017

НПП «Зачарований край» братиме участь у транскордонному проекті HUSKROUA СВС 2014-2020

Життя 4481
У вівторок, 27 червня, в Ужгороді відбувся інформаційний семінар з підготовки проектів в рамках програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 HUSKROUA СВС.
logoЦя Програма фінансує проекти транскордонного співробітництва в таких сферах, як місцева культура та історична спадщина; навколишнє середовище та зміна клімату; транспорт та зв’язок; проблеми безпеки і впроваджується між 10 прикордонними областями Угорщини, Словаччини, Румунії та України в рамках Європейського інструменту сусідства (ENI).
Це Другий відкритий конкурс прийому заявок Програми Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна ENI CBC 2014-2020.
На даній конференції обговорювалися питання типових аспектів щодо участі у проекті прикордонного співробітництва: як заповнити заявку та створення аплікаційного пакету для участі у Другому конкурсі проекту, подавалися поради для створення партнерських взаємовідносин для підготовки і реалізації проекту, рекомендації щодо побудови плану роботи над проектом, головні переумови складання бюджету проекту та фінансове планування, створення ефективного партнерства.
Семінар мав інтерактивний підхід і включав  презентації експертів та практичні роботи в групах, а також пленарні дискусії.
З української сторони привітав учасників конференції в Ужгороді заступник голови облдержадміністрації  В. П. Мікулін, який зокрема відзначив, що наш край має великий потенціал як в економічному, так і в соціальному плані. Тож завдяки реалізації транскордонного проекту HUSKROUA СВС 2014-2020 ми зможемо втілити будь-які ідеї та пропозиції, які позитивно вплинуть на розвиток та екномічне зростання Закарпатської області та матимуть прогрес у вирішенні існуючих соціальних, економічних, інфраструктурних чи екологічних проблем.
НПП «Зачарований край» планує долучитися до участі у даному транскордонному проекті та подати заявку у відповідності до Тематичної Цілі 6: Захист навколишнього середовища, пом’якшення наслідків та адаптація до зміни клімату.
Завдяки реалізації транскордонного проекту НПП «Зачарований край» втілить такі пріоритети: захист ландшафтів та збереження біорізноманіття – збереження пралісових екосистем; охорона водних ресурсів – водно-болотної рослинності болота «Чорне Багно»; спільні екологічні освітні програми; співпраця між установами, органами влади та громадськими організаціями з метою сталого використання природних ресурсів, сталих систем лісового господарства – вивчення популяцій зникаючих та Червонокнижних видів рослин та тварин; виробництво екологічної та традиційної сільськогосподарської продукції і т.д. тощо.
Даний транскордонний проект – це ще один крок до прогресу в «області загального процвітання і добросусідства» між Україною та державами – членами ЄС.
telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах