34829
20:05 15.062017

15 лікарів первинної медико-санітарної допомоги протягом трьох днів переймала угорський досвід страхової медицини

Життя 4483

Про це мас-медія повідомила головний лікар Берегівського ЦПМСД Руслана Гедеш.

IMG_1463 Вона також сказала, що поїздка відбулася з ініціативи угорського уряду. З цього приводу його уповноважений з питань співробітництва і координації урядових дій щодо розвитку Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпаття Іштван Грежа наголосив:

– Ми бачимо, що система сімейних лікарів, яка впро­ваджується в Україні, дуже схожа на ту, що діє в Угорщині. Тому було б корисно обмінятися досві­дом, особливо у питанні вільного вибору сімей­ного лікаря та подивитися, як це працює…

Стажування стартувало 8 червня і тривало три дні. Окрім обміну досвідом, українські лікарі побачили, як працює стра­хова медицина район­ного рівня на прикладі міста Ніредьгаза. Вони також оглянули приймальню сімейного лікаря у селищі Ніртелек та відвідали центр первинної медичної допомоги.

Крім усього іншого, у Будапешті група українських медиків побувала в парламенті Угорщини. У столиці сусідньої країни їх щиро вітав уже згадуваний урядовець Іштван Грежа, який зініціював цю вкрай необхідну, важливу для закарпатських лікарів поїздку. Слід сказати, що вона виявилася корисною, а в перспективі наші медики, будемо надіятися (а були вони в закордонному відрядженні з усіх райлікарень краю), впровадять у себе вдома угорський досвід.

Є реальні сподівання, що у нашій медицині таки настануть позитивні зміни. А угорським лікарям будемо завдячувати, що у вкрай важкий період реформування вони підклали плече сприяння та надали допомогу. Про це говорили всі, хто слухав керівників Угорської наукової асоціації лікарів загальної практики – Ренату Пап, очільника національного Фонду медичного страхування Угорщини – Ласла Кьороші та інших. Звучало багато актуальних запитань, на які закарпатські лікарі отримали вичерпні й кваліфіковані відповіді. А також переконалися, що медицина Угорщини працює на рівні європейських стандартів.

Між іншим, у системі Берегівського центру первинної медико-санітарної допомоги працює 55 лікарів, є три вакансії – у селах М. Бийгань, Гут і В. Бакта. Усього цьогорічне свято зустрічали 242 людини цього підрозділу, у т. ч. медсестри, фельдшери, акушерки, водії і техперсонал.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини