33077
12:15 24.052017

Свої «Акварельні сюжети Ужгорода» представив глядачам Ярослав Дуленко

Життя 11113

Художня виставка Ярослава Дуленка під назвою «Акварельні сюжети Ужгорода» відкрилася у художному салоні «АРТ ПРО». На вернісажі – близько двох десятків робіт, виконаних автором впродовж останніх років.

18582342_465084373829699_2243793625266195243_n

Прекрасний, старовинний, по-літньому теплий, вмитий осінніми дощами і засипаний першим снігом – таким постає в акварельній серії митця обласний центр Закарпаття. Автор закоханий у місто, і урбаністичні краєвиди наче оживають перед глядачем – вузькі старовинні вулочки, затишні кав’ярні в тісних двориках, величні храми та пам’ятки архітектури. Всі акварелі виконані старанно і водночас так, що відчувається – вони написані буквально в одну мить, на одному подиху технікою «а ля пріма».

Експозицію високо оцінили присутні на її відкритті закарпатські художники, про автора тепло відгукувалися друзі та колеги. В основному, всі присутні відзначали розвиток творчої майстерності художника, його прагнення до самовдосконалення, пошук нових форм і мотивів. У підсумку й з’являється, за висловами гостей, «…така хитра техніка, коли треба знайти собі випадковості, які іншим не повторити», повідомляє zakarpattya.net.ua.

Високо оцінив експозицію народний художник України Василь Скакандій. «Виставка вдалася, – відзначив відомий живописець. – В акварелі у нас відверто кажучи, працює небагато художників, більшість схиляється до полотна, живопису, олії… А ось щодо акварелі… Деколи навіть доводиться чути: ну, там, якась акварелька… І виходить, що ніби й добре, але це й не основне… Тому, як на мене, до акварелі у нас ще такої уваги і поваги не було». Василь Скакандій озвучив ідею, яку обласна спілка художників Закарпаття планує втілити в життя вже у жовтні поточного року: йдеться про організацію і відкриття першої в області виставки акварелі в ретроспективі. Передбачається, що в експозиції візьмуть участь роботи як основоположників закарпатської школи живопису – Федора Манайла, Андрія Коцки, Вільмоша Береца, Володимира Микити – так і робіт сьогоднішнього покоління художників, які працюють в техніці акварелі. «Така виставка приверне увагу до акварелі. Бо хотілося б, щоб люди сприймали мистецтво акварелі як високе», – уточнив В. Скакандій. Експозиція триватиме до 1 червня 2017 року.

Текст: Наталія Петерварі, Фото: Роберт Довганич

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах