30138
13:06 25.042017

Музей участі 128-ї гірсько-піхотної бригади у війні на Донбасі запрацював у Мукачеві

Життя 2990

У Мукачеві на території військового містечка Закарпатський Легіон відбувся прес-тур, приурочений до відкриття музейної експозиції, в якій відображений бойовий шлях легендарного підрозділу за весь період антитерористичної операції на Сході України.

1

Журналісти першими мали нагоду побачити beta-версію зібрання, що стосується такої важливої сторінки в історії сучасної України.

Чому саме beta-версію? Тому що перші ж гості доповнили її цінним артефактами – велика подяка Галині Ярцевій, повідомляють у прес-службі ОГПБ.

Вже зараз відвідувачі музею можуть побачити на власні очі, чим і як жили бійці останні три роки. Луганський аеропорт, бої за Дебальцеве, утримання плацдарму на Донецькому напрямку.

Фотографії, осколки та залишки боєприпасів – «подарунки», що і досі регулярно «прилітають» з ворожої сторони, дитячі малюнки, за які окрема подяка Олександр Махно, а також листи підтримки та подяки від дітей з усієї України, в тому числі зібрані Славіком та Світланою Залуцькими. Серед експонатів є й зразки волонтерської допомоги – та ж маскувальна сітка, що використана в декорі приміщення, є експонатом – вона сплетена руками волонтерів та повернулась із зони АТО.

Окремим гостем на відкритті був отець Іван Ісаєвич, капелан, який пройшов великий шлях разом з бригадою, духовно підтримуючи бійців.

Експозиція діє і поповнюватиметься надалі, адже багато, хто зберіг і готовий поділитися тим, що вже стало для кожного українця сакральним.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах