26699
13:37 2.032017

«Долаючи кордони»: В Ужгороді відкрили виставку українських та словацьких митців

Життя 3540

Різнобарвні полотна, химерні колажі, самобутня кераміка – в атріумі будівлі Закарпатської ОДА представили виставку митців з України та Словаччини.

1

За словами організаторів заходу, експоновані твори народилися під час міжнародного творчого табору під назвою «ACROSS THE BORDER I» («Долаючи кордони»), що тривав у серпні-вересні 2016-го року в селі Бежовце. З’їзд митців відбувся в рамках норвезького грантового проекту «Партнерство, опечатане глиною».

Всього у презентації взяли участь з десяток авторів, чотири з яких — закарпатці.

2

Відкриваючи виставку ректор Закарпатської академії мистецтв Іван Небесник зазначив, що ініціаторами цієї події стали викладачі академії разом зі словацькими колегами.

«На виставці представлені різні роботи досить високого професійного рівня. З півсотні робіт у різних видах і жанрах мистецтва представили словацькі художники Міхал Фріц, Мілан Ладіка, Мартін Розенбергер, Павел Рошко, Пітер Смік, Яна Штефанкова, Юрай Ткачік та українські – Віктор Дерда, Олена Дерда, Василь Зимомря, Богдана Сивохоп, Ната Попова, Наталка Дідик-Мирончук, а також студенти Закарпатської академії мистецтв і Коледжу мистецтв ім.А.Ерделі, – зазначив Іван Небесник. – Хочу наголосити, що останнім часом культурна співпраця між Україною та Словаччиною помітно пожвавилася, тож будемо сподіватися і на подальші цікаві спільні проекти».

У свою чергу генконсул Словацької Республіки Янка Бур’янова подякувала директору «АNNOGALLERY» Катаріні Сміковій за організацію виставки. Адже до того, як її привезли на Закарпаття, вона побувала у десяти містах Словаччини.

Побачити полотна українських та словацьких митців в Ужгороді можна буде до 9 березня. Тож виставка вже чекає на відвідувачів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах