2269
14:00 21.042016

В Мукачеві почнуть встановлювати нові велопарковки

Життя 2800

За результатами робочої наради з активними представниками громадськості, які виступають за розвиток велоруху в Мукачеві попередньо погоджено і пропонується на обговорення варіант форми та три місця для облаштування велопарковок.

0e397a47f88e18f8fb91d17db18c7edd_L

Враховуючи такі фактори як практичність, зручність, естетичність, безпека, ціна та простота виготовлення було обговорено і обрано варіант велопарковки дугоподібної форми з труби у вигляді літери “П”. Така конструкція в плані безпеки, за словами ініціаторів, для велосипеда є найкращою і дає можливість причеплювати велосипеди різними варіантами. Крім того, простота виготовлення, монтажу та сучасний вигляд робить можливим встановлення її парках та зонах відпочинку.

Та, на жаль, по стилю, не підходить для встановлення у центральній частині міста чи на замку Паланок. Для таких місць було запропоновано виготовити і встановити стилізовану “парковку-веломайстерню”, де буде можливість для велосипедистів, при потребі скористатися основними велосипедними ключами різних видів чи підкачати колесо.

3

Щодо місць встановлення, то для початку, запропоновано встановити першу велопарковку з 7 секцій для 14 велосипедів у парку Перемоги біля дитячого ігрового майданчику. Саме там є практична необхідність паркування велосипедів для батьків, які прийшли відпочивати в парк зі своїми дітками.

Другим місцем обрано встановлення біля фонтану в мікрорайоні Росвигово вздовж доріжок, які не використовуються пішоходами.

Третім місцем для встановлення саме велоаптечки запропоновано на площі Федорова, навпроти міського відділку міліції. Дане місце є найбільш захищеним в плані безпеки як для велосипедів так і самих ключів чи насоса самої велоаптечки Маємо надію, що встановлені в центральній частині міста камери відео нагляду та ріст громадської культури наших мешканців позитивно впливатимуть на довговічність велоаптечки.

В рамках проекту «ЄТМ-Карпатська мережа» заплановано встановлення 6 велопарковок по місту. Крім вищезгаданих місць, активістами було запропоновано ще декілька, а саме:

  1. на замку Паланок;
  2. в районі зеленого ринку;
  3. в районі міської поліклініки;
  4. в парковій зоні мікрорайону Підгоряни;
  5. поряд з міським центром зайнятості.

Просимо всіх бажаючих долучитися до обговорення наступних кроків реалізації проекту в даному напрямку з аргументацією доцільності форми та місця встановлення.

Мукачівська міськрада

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах