21117
21:43 8.122016

Новорічна красуня у Мукачеві цьогоріч штучна

Життя 2162

У місті над Латорицею у повітрі вже трохи пахне чарами передноворічного настрою. Люди метушаться у пошуках подарунків, продавці прикрашають магазини, комунальники готують центральну частину міста до свят та перевірять справність новорічних гірлянд.

img_9902

Зрештою, роблять все для того, щоб місто, його жителі та туристи вже могли поринути у чари прийдешніх зимових свят.

_mg_9908

Звісно, найголовнішою окрасою новорічної казки у місті та взагалі вдома є ялинка. І ось, ця мить настала. На площі Кирила і Мефодія, біля Закарпатського обласного театру драми та комедії, днями почали встановлювати новорічну красуню. Та яке здивування очікувало мукачівців, коли вони побачили, що вона штучна. Здивування ці були різними. Хтось радів, що не доведеться купувати живу, а після новорічних свят викидати її на смітник.. Когось рішення встановити головний атрибут свят штучним – обурив. Врешті-решт мукачівці поділилися на тих, хто за і на тих, хто проти. Як кажуть: “Скільки людей, стільки і думок”. Про декілька із них ми і розповімо Вам.

img_9901

Пан Віктор, який живе в Мукачеві з дитинства розповідає, що дуже радий тим фактом, що у його улюбленому місті ялинка саме штучна.

«Мені подобається її вигляд. Сподіваюся, що прикрасять її теж гарно, бо те, що стояло попередні роки на її місті, на жаль, лише псувало настрій. Бувало, що ялинку ставили не рівно, бувало, що ялинка сама по собі не була гарною, не була пишною. Пам’ятаю, що ледь не щороку в соціальних мережах велися палкі дискусії щодо того, якою є ялинка у місті. Цього року теж обурюються, але чесно кажучи, я не розумію чому. Адже все ж дерево, нехай навіть одне, збережеться і його після свят не будуть викидати на смітник», – поділився чоловік.

Протилежної думки інший молодик з Мукачева. Він обурюються тим, що у центрі Мукачева ялинка штучна.

«Так, можливо навіть добре, що вона не справжня, але ліс ми від цього не збережемо. Адже дерева як нищать в Карпатах, так і будуть нищити далі. І буде сировина іти за кордон. У цьому і проблема. Бо виходить, що натуральне, живе дерево ми експортуємо, а в себе вдома ставимо штучне. Чи не «весела» ситуація виходить?», – обурився мукачівець.

Отож, новорічна красуня і надалі залишається однією із головних тем у місті над Латорицею, але чи не потрібно просто насолоджуватись тим, що вже скоро ми зможемо відчути дух зимових свят і забути хоча б на мить про проблеми?

Іванна Бондарук

_mg_9905

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах