20664
18:13 1.122016

Закарпатські «пересічники» очікують новин з Києва

Життя 3614

Сьогодні, «пересічники» зібралися біля ужгородського стадіону «Авангард», щоб обмінятись останніми новинами щодо пообіцяного їм законопроекту та реаліями їхніх «п’яти днів – від пересічки до пересічки».

img_4240

Нагадаємо, що після блокування кордонів на митницях ввели певні «зміни». Зокрема, на КПП «Ужгород» та «Малий Березний» розворот заблокували металічними парапетами, а в кінці поставили знак «кірпіч» і для того, щоб зробити «пересічку» потрібно робити велике коло зі в’їздом на територію Словаччини.

Багато з тих, хто не має Шенгенської візи змушений їхати на інші пункти пропуску, де поки ще не вимагається перетин кордону – «Тиса», «Лужанка» та «Косино». Водночас, власники транспортних засобів розповідають, що через такі зміни на пунктах пропуску утворюються величезні черги – потрібно стояти по 5-7 годин.

Також, одним з нововведень є те, що від власників авто на іноземній реєстрації зараз вимагають доручення на транспортний засіб, яке раніше не було потрібне і далеко не в кожного воно є.

img_4246

Юрій Качур, зазначив, що на п’ятницю запланована зустріч у місті Львів, де будуть присутні представники 12 областей, зокрема міста Вінниця, Суми, Хмельницький, Харків, Херсон, Київ та Біла Церква. На цій зустрічі будуть обговорювати подальші плани стосовно законопроекту та можливих змін до нього. Там буде ухвалена єдина позиція для всіх регіонів України.

«У Верховній Раді нам пообіцяли, що даний законопроект буде проголосований ще в першому читанні, але навіть якщо його приймуть, то він буде тільки тимчасовим. Аргументація одна – чи фінансові надходження від нього дійсно будуть вигідні для бюджету. Термін дії закону заплановано на 1 рік, а сума сплати в держбюджет за пересування без перешкод на авто з іноземною реєстрацією – 200 євро. На легалізацію автомобілів буде виділено 3 місяці. На одну особу, що досягла 18-річного віку можна буде завезти тільки один автомобіль. Але це все тільки на усних домовленостях», – наголосив Юрій Качур.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах