144844
16:10 30.032023

Ліфт для людей з інвалідністю встановили в Ужгородському терцентрі

Життя 3188

В Ужгородському територіальному центрі соціального обслуговування департаменту соціальної політики міської ради встановили зовнішній ліфт для людей з інвалідністю.

Гвинтовий підйомник придбали у межах проєкту «Удосконалення послуг з догляду за здоров’ям в соціальних закладах», партнером якого є управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міськради. Платформа пристосована для людей з інвалідністю на візках, нею користуватимуться для підняття на поверхи і літні люди, які є пацієнтами терцентру. На сьогодні це 43 особи, із них 11 – вимушені переселенці.

«Для міської влади важливо, аби комунальні заклади були доступними для всіх без винятку людей», – наголосив міський голова Богдан Андріїв. Сьогодні керівник Ужгорода разом із секретарем міської ради Арсеном Мелкумяном, начальницею управління міжнародного співробітництва та інновацій міськради Вікторією Тарахонич, радником міського голови Григорієм Шевчуком та директоркою терцентру Галиною Юсковець оглянули, як заклад облаштували спецзасобом.

Довідково. Проєкт «Соціальна турбота про здоров’я» реалізовується за співфінансування Європейського Союзу у межах Програми транскордонного співробітництва «Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020». Партнерство створюють словацькі та українські партнери: Кошицький самоврядний край, Закарпатський обласний центр соціально-трудової реабілітації та профорієнтації «Вибір» й управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міської ради.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Всі новини