144832
14:25 30.032023

Спілка угорських молодих реформаторів Закарпаття налаштовується достойно зустрічати Великдень

Життя 2327

З цієї нагоди в Берегівській громаді даної конфесії відбулася зустріч юні віком від 12 до 17 років. У зібранні взяли участь понад 200 молодих послідовників реформаторства.

“У нинішньому році –це перший такий масштабний захід нашої спільноти,- каже голова СУМРЗ Аттіла Барта.- В його рамках намагалися налаштувати молодь на достойну зустріч справді великого празника – Великодня.”

Нагадаємо: прихожани протестантської віри цього року відзначають Пасху 9 квітня, православні й частина католиків – 16).

Метою зустрічі в Берегові стало створення святкової атмосфери, щоб і в ці пасмурні часи військового конфлікту, підростаюче покоління з піднесеним настроєм відмічало Воскресіння Христове. Тепер, як ніколи, слід прищепити юні надію на кращі часи, що дарує нам Ісус, його Воскресіння. Нинішнього року саме ця надія і віра є головною темою усіх реформаторських зібрань.

На завершення Божу літургію провів настоятель Малодоброньської громади Томаш Бернат.

Подібна зустріч відбулася і у присілку Ардов, що увійшов до складу Берегова. Її учасники здійснили традиційну Хресну ходу, зупинилися на кожній із 12 станцій, що знаменують перепочинки Ісуса по дорозі на Голгофу. Згадували віхи знаменитої “Таємної вечері”, в якій брав участь Ісус, ритуали Цвітної неділі, що передує Великодню. Її вдізначатимуть 2 квітня.

Обидві зустрічі завершилися традиційним обрядом спільного частування, що відображає пожертвуючі любов та гостинність вірян.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах