142451
16:18 2.022023

Закарпаття отримало від Угорщини 13 тисяч доз вакцин для дітей

Життя 8391

8 тисяч доз вакцини «Пентаксим» (проти дифтерії, кашлюку, правцю, поліомієліту і гемофільної хвороби), а також 5 тисяч доз вакцини MMR-VAXPRO (проти паротиту, кору, краснухи) отримало Закарпаття від уряду Угорщини. Загальна сума гуманітарного вантажу склала 76 620 000 форинтів.

– Ми продовжуємо нашу діяльність, яку розпочали рік тому. Стараємося, як добрі сусіди, надавати допомогу там, де її потребують. До 2022 року ми передали Україні дитячих вакцин більше, ніж на 660 млн форинтів. Сьогодні вакцини ми надаємо на прохання депутатського корпусу Закарпатської ОВА, яке було озвучене влітку 2022 року. Відтак уряд Угорщини виконав цей запит. Тож зараз ми передаємо ці дитячі вакцини. Адже для нас дуже важливо, щоб маленькі закарпатці, а також внутрішньо переміщені особи, попри війну росли здоровими. Тому ми намагаємося у цьому допомогати Україні, – розповів Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї.

За словами першого заступника Закарпатської ОВА Мирослава Білецького, з 2017 року більше 100 тисяч доз вакцин Угорщина передала Закарпаттю. Тож користуючись нагодою подякував Йожефу Бачкаї та загалом уряду Угорщини за постійну допомогу області.

У свою чергу в. о. керівника Закарпатської обласної дитячої лікарні Єлизавета Біров наголосила, що отримані вакцини є комбінованими, вони від європейських виробників.

– Батьки завжди надають перевагу саме комбінованим вакцинам. Адже це менший стрес для дитини, коли вакцина одна, а не кілька. Ми знаємо, що вакцина це – єдиний метод захиститися від дитячих інфекцій, які можуть мати вкрай складні наслідки. Колективний імунітет проти небезпечних інфекційних хвороб формується при 96-98% вакцинації населення. На жаль, на сьогодні, рівень вакцинації в області залишається в межах 76% від дифтерії, правця, поліомієліту, – зазначила Єлизавета Біров.

Вантаж вже доставлений на Закарпаття і незабаром буде розподілений по області. Отримувач – Закарпатська обласна клінічна інфекційна лікарня.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах