142035
16:59 23.012023

На Ужгороді відбувся семінар проєкту «BioSecurity»

Життя 3994

Напередодні на території мисливських угідь ГО Товариства мисливців і рибалок «Світанок» в с. Р.Комарівці Ужгородського району Закарпатської області відбувся тематичний семінар проєкту «BioSecurity» – спільні дії в надзвичайних ситуаціях у разі виявлення небезпечних та поширених інфекцій в Карпатському регіоні», що виконується за фінансової підтримки Програми ENI СВС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Проєкт «BioSecurity» реалізовується з 1 липня 2021 року за співфінансування Програми ENI СВС Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020. Головним виконавцем проекту є Закарпатська регіональна державна лабораторія ГУ Держпродспоживслужби області. Партнери проекту: Департамент безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Марамуреш (Румунія), Регіональна агенція інновацій RIA (Словаччина), Центр європейських ініціатив (Україна) та Асоціація регіонального розвитку «КІУТ» (Угорщина).

Загальною метою проекту є формування інституційної та інформаційної бази та запровадження спільних дій під час надзвичайних ситуацій для виявлення та попередження поширених небезпечних інфекцій в Карпатському регіоні шляхом встановлення тісної співпраці між професійними установами в галузі біологічної епідеміологічної ситуації в прикордонних регіонах Угорщини, Словаччини, Румунії та України.

Закарпатську регіональну державну лабораторію ГУ Держпродспоживслужби області в рамках дії проєкту представляв завідувач паразитологічним відділом Сергій Кепенач. Також участь у семінарі взяли менеджер проекту «BioSecurity» Вадим Пилипенко, голова ГО ТМР «Світанок» Петро Шестак, представники мисливського товариства та голови приватних фермерських домогосподарств Ужгородського району Закарпатської області.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах