140828
15:23 21.122022

Закарпатська єпархія ПЦУ отримала гуманітарну допомогу від Угорщини. Фото, Відео

Життя 7949

Генератор, теплі ковдри та продукти харчування отримала Закарпатська єпархія Української Православної Церкви від угорських благодійників. 

Передача гуманітарної допомоги відбулася в єпархіальному храмі прп. Амфілохія Почаївського, що в Ужгороді. 

Зустрічав гостей Владика Варсонофій (Руднік), єпископ Ужгородський та Закарпатський.

– Закарпатська єпархія Української Православної Церкви досить вдало співпрацює Генеральним консульством Угорщини в Ужгороді, а також особисто з Генеральним консулом Йожефом Бачкаї. Він неодноразово відгукувався на наші прохання про допомогу для внутрішніх переселенців, які проживають наразі в Ужгороді. Саме завдяки такій плідній співпраці, ми провели дві масштабні акції, щодо видачі переселенцям продуктових наборів. Мова про більше, ніж 2 тисячі пакунків. Це було здійснено за сприяння Угорської екуменічної служби. Безпосередньо ми звернулися до пана Йожеф Бачкаї, який сприяв цьому діалогу. Цього разу гуманітарну допомогу ми також роздамо по місцям, де мешкають внутрішньо переміщені особи. Завдяки волонтерам маємо списки переселенців, які потребують допомоги. Ми з усіма контактуємо. Тож напередодні Різдва, думаю така підтримка сімей буде дуже доречною, – розповів Владика Варсонофій.

Гуманітарну допомогу до храму привезли: голова будапештської неурядової організації MeOut Group Аттіла Шандор, а також Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї. 

– Коли я запитав у своїх колег, що ми будемо робити у теперішній час перед Різдвом, то вони одноголосно відповіли, що ми надамо допомогу туди, де вона дійсно потрібна. Оскільки ми бажаємо Україні настання миру, хочемо допомогти усім чим зможемо. Тож наразі ми привезли генератор, також продукти харчування довготривалого зберігання та теплі ковдри. Наша ціль – допомогти усім чим зможемо. Підтримати і церкву, і Україну, допомогти пережити ці скрутні часи, – наголосив голова організації MeOut Group Аттіла Шандор.

У свою чергу Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї зазначив, що й надалі підтримуватиме співпрацю у сфері благодійної діяльності між Генеральним консульством Угорщини в Ужгороді та Закарпатською єпархією Української Православної Церкви.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини