140818
14:03 21.122022

Угорська Баптистська служба допомоги відправила в Україну 60 генераторів

Життя 2087

У вівторок Баптистська служба допомоги в співпраці з програмою Hungary Helps («Угорщина допомагає») відправила 60 генераторів для громадських цілей та 8 інверторів на Закарпаття та в Київ. Як повідомили в благодійній організації, найближчим часом до регіону поїде ще 15 високоефективних генераторів для закладів.

У пресрелізі, поширеному організацією, цитують держсекретаря Угорщини, відповідального за реалізацію програми гуманітарної допомоги Hungary Helps, Трістана Азбея, за словами якого, нещодавно українські партнери повідомили, що криза, спричинена руйнуванням енергетичної інфраструктури, загострюється.

«Тому допомога, яку ми надаємо, дуже важлива. Десять генераторів поїдуть на Закарпаття, а п’ятдесят – у сильно постраждалі від війни передмістя Києва. Крім того, що ця допомога може врятувати життя в буквальному сенсі слова, вона також виражає солідарність угорського народу», – зазначив державний секретар у комюніке.

У пресрелізі також ідеться, що представники Баптистської служби допомоги вже протягом десяти місяців зустрічають біженців з України на угорському боці пункту пропуску «Вилок – Тисабеч». За цей період прийняли понад 30 тисяч біженців, яких забезпечили їжею та всім найнеобхіднішим. Крім того, спільно з представниками п’яти інших великих благодійних організацій Угорщини цілодобово допомагають українцям у гуманітарному транзитному центрі в Будапешті. Баптистська служба допомоги Угорщини забезпечує проживання, харчування та гігієнічний догляд для сотень біженців на кількох локаціях, допомагає їм із працевлаштуванням, надає студентам, які прибувають самостійно, гуртожиток, а також організовує табори відпочинку для дітей, зазначається в повідомленні.

(MTI)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах