140228
08:49 12.122022

У греко-католицьких церквах Закарпаття моляться за українських воїнів

Життя 13511

У греко-католицьких церквах Закарпаття читають спеціальну молитву за воїнів, які захищають територіальну цілісність України від російського агресора. Роблять це після кожного богослужіння, яке проводиться у храмі – у неділю, релігійне свято та будній день.

Молитва має назву «Молитва за українського воїна». Читають її з перших днів повномасштабного вторгнення росії на Україну.

Настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці у селі Ужок, що на Великоберезнянщині, отець Мирослав розповів мені, що текст молитви був затверджений і переданий до парафій єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії владикою Нілом.

Перебуваючи у справах у першому селі Закарпатської області, я пішла на недільне богослужіння до церкви МГКЄ. Після літургії парафіянка Марія роздала вірникам аркуші формату А4 з текстом молитви. Люди стали на коліна і почали молитися, просити Господа Бога захистити синів і доньок України, які стали на захист свого народу та своєї рідної землі. Серед вірників були і військові. Вони щиро молилися за своїх побратимів.

Подаю текст молитви. Промовляти її може вдома кожен християнин.

Молитва за українського воїна

Передвічний Творче, Боже миру і добра, своєю незбагненною потугою стань сьогодні на захист твоїх вірних синів і доньок, що, ризикуючи власним життям, стали на захист свого народу.

Будь для кожного з них силою і міццю, вірною опорою у миті випробувань і світлим обрієм у сутінках загроз. Увінчай їхні зусилля перемогою добра над злом, правди над брехнею, справедливості над кривдою.

Підведи кожного, хто спіткнеться; поверни кожного, хто загубиться; звесели кожного, зраненого серцем; воскресіння даруй усім полеглим за своїх братів і сестер. Зроби їх надійною опорою для українського народу – його щитом і його надією. А в грізному клекоті бою дай кожному з них сили й відваги не зійти з дороги, що веде до остаточної перемоги.

Боже, нехай буде завтра, і нехай буде мирний світанок, а на його сторожі нехай вірно стоїть відважний захисник України – український воїн!

Амінь.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини