139726
18:33 1.122022

На Закарпатті стартує «Книга-Фест – 2022»

Життя 4187

Презентації літературних новинок, спілкування з авторами й видавцями, буккросинг у Пунктах Незламності – таким буде «Книга-Фест 2022» на Закарпатті в умовах воєнного стану. Одинадцятий традиційний фестиваль в області цьогоріч уперше пройде в змішаному форматі книжкового марафону, розповіли на брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

«Зараз ми воюємо не за території, а за своє майбутнє. Історія цього періоду вкотре доводить, що Україна – там, де українська мова й українська книга. Тому в межах фестивалю вперше в країні у Пунктах Незламності ми започатковуємо буккросинг, щоб тут було не тільки тепло та електрика, а й українська ідентичність, рідне слово», – повідомив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Роман Молдавчук. 

За його словами, кожен охочий може принести в Пункт Незламності нові або вживані книги, аби відвідувачі мали змогу провести тут час цікаво та з користю. Запровадження такої ініціативи в осередках по всій області вітає й голова ОВА Віктор Микита. 

Детальніше про організацію та проведення «Книга-Фесту – 2022» розповіла начальниця відділу інформаційної політики та книговидавничої справи управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Марина Чепа-Марковці: 

«Сьогодні в нас стартує одинадцятий книжковий фестиваль. Цьогоріч через війну він нетрадиційний і пройде в змішаному форматі – офлайн та онлайн. Будемо представляти продукцію наших видавництв, які мають що показати. Попри всі труднощі вони працюють, видають книги за власний кошт та міжнародні гранти». 

Книжковий світ живе і буде жити за будь-яких умов, наголосив поет, журналіст, голова обласної організації Національної спілки письменників України Василь Кузан. За його словами, нещодавно закарпатські письменники вперше були представлені на найбільшій міжнародній книжковій події цього року – на 74-му Франкфуртському книжковому ярмарку.

«Книги видаються, письменники їздять, презентують їх, звичайно, не в таких масштабах, як це було раніше, але є рух. Ми так само словом допомагаємо й наближаємо нашу перемогу», – зауважив Василь Кузан.

«Книга-Фест – 2022» за участі місцевих авторів і видавців в області пройде за організаційної та інформаційної підтримки управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОВА. 

Тримаємо культурний фронт разом. Стежте за новинами – буде цікаво!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах