13952
15:56 1.092016

Перший дзвоник в оновленій Жнятинській школі

Життя 6709

Сьогодні, у всіх школах Закарпаття пролунав перший дзвоник. Це свято найбільш захопливе й цікаве для першокласників та їхніх батьків, адже малята вперше переступають поріг школи, що стане для них «другим домом» на наступні 9 років.

1

Зокрема в Жнятинську ЗОШ І–ІІ ступенів № 2 з угорською мовою навчання прийшло 116 школярів, з них 11 першокласників. Дітки з квітами та в супроводі 9-класників розпочали першу у своєму житті урочисту лінійку.

Директор школи Валентина Гайдош розповіла, що учні прийшли в оновлений гарний навчальний заклад та затишні чисті класи. Вона подякувала КМКС – ТУКЗ за постійну фінансову підтримку та допомогу в реалізації багатьох проектів, зокрема й за програмою Східного партнерства. Саме за їхнього сприяння школа з кожним роком стає дедалі кращою.

«Сподіваємось, що такі проекти триватимуть ще довгий час і ми зможемо взяти в них участь. Я дуже вдячна всім батькам за допомогу, а діткам – за їхнє прагнення до навчання. Ми з усім упораємося!» – зазначила пані директор.

Першокласники сумлінно готувалися до свята. Кожен з них вивчив вірш, аби продекламувати перед публікою, за що пізніше отримав подарунок від старшокласників – шкільні альбоми та зошити.

На свято був запрошений Гейза Гулачі, заступник голови КМКС – ТУКЗ, голова Мукачівського осередку та депутат Закарпатської обласної ради. «Ті діти, що зараз стоять тут, є частинкою нашого майбутнього. Вони мають сумлінно вчитися і прагнути взяти якнайбільше від своїх учителів, щоб ці 9 років навчання не пройшли марно, – зазначив він.

 

2

Пан Гейза розповів, що завдяки фінансовій підтримці Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини та Закарпатської обласної ради в рамках проекту Східного партнерства в Жнятинській школі було замінено дах та відремонтовано два класи. Роботи розпочалися в червні цього року. У рамках програми було здійснено модернізацію ще декількох освітніх закладів нашої області.

Жнятинська школа цього року отримала фінансову допомогу від благодійного фонду Габора Бетлена, яку планують витратити на придбання шкільного обладнання.

 

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини