136510
14:40 28.092022

В Ужгороді почесному консулу Угорщини в Чернівецькій області вручили державну нагороду

Життя 3562

Любомир Маковійчук, Почесний консул Угорщини в Чернівецькій області, генеральний директор лікувально-діагностичного центру «Авіценна», отримав Лицарський хрест «За заслуги» за підтримку та розвиток угорсько-українських відносин у культурній, науковій, освітній та економічній сферах, а також співпрацю з угорською громадою Чернівецької області.

Високу нагороду, присвоєну Президентом Угорщини Каталін Новак із нагоди державного свята, Дня святого Іштвана, 27 вересня в урочистій атмосфері вручив Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі у стінах ужгородської дипломатичної установи.

– Ми мали зустрітися з нагоди державного свята, 20 серпня, але не змогли з огляду на певні причини, тож вручення довелося провести згодом. Відтак сьогодні ми зустрілися з нашим другом у цій сімейній атмосфері. Угорщина відзначає день заснування держави 20 серпня понад тисячу років, а ми з Любомиром знайомі близько 10 років. Порівняно з тисячею років 10 – незначна кількість. Проте ці 10 років усе ж були визначальними, адже ми пізнали в Любомирі справжнього друга Угорщини в Чернівецькій області. Він дуже багато зробив для взаємозв’язку двох народів, двох областей, двох країн, – повідомив Генеральний консул. За його словами, ця нагорода насправді, не виражає ту безмежну вдячність, на яку заслуговує пан Маковійчук. «Він своєрідний обер там у Чернівцях, котрий береже угорський вогник, він опікується тамтешньою громадою, дбає про неї. Ми дуже вдячні йому за допомогу та сподіваємося на плідну співпрацю і в майбутньому, – додав Йожеф Бачкаі.

Любомир Маковійчук, у свою чергу, висловив вдячність Президенту Угорщини та Генеральному консулу, пану Бочкаі.

– Це така нагорода, про яку, насправді, і мріяти не міг. Водночас хочу вас запевнити, що ту роботу, яку я виконував та виконую як консул, звісно, буду продовжувати заради зміцнення дружби між країнами. Незважаючи на певні політичні моменти, наша співпраця відмінна, і я вірю, що уряд Угорщини зробить ще більше для нашої країни в цій складній ситуації. Звичайно, Угорщина та Україна – дві дуже дружні країни. Зі свого боку я працюватиму над тим, щоб і надалі зміцнювати наші відносини.

За словами Любомира Маковійчука, ця нагорода – оцінка спільної роботи, проведеної за минулі роки. Адже разом із Генконсульством було втілено чимало: виставки угорських митців, виступи видатних угорських ансамблів, концерти оперних співаків тощо.

– У ці складні часи Угорська екуменічна служба допомоги доправила кілька партій гуманітарних вантажів в Україну та зокрема безпосередньо у Чернівці. Допомагали переселенцям, нашим воїнам. Ця робота продовжується, тому що ми – дві держави-сусіди, котрі завжди жили в дружбі та мирі та це завжди так і буде, – наголосив Почесний консул Угорщини в Чернівецькій області Любомир Маковійчук.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини