134476
13:01 17.082022

На Закарпатті відбулася нарада з питань освіти за участі державного секретаря МОН України Сергія Захаріна

Життя 2698

На базі Ужгородського національного університету відбулася розширена нарада з керівниками напрямків освіти територіальних громад за участі Державного секретаря Міністерства освіти і науки України Сергія Захаріна.

Питання організації освітнього процесу визначені Президентом як пріоритетні, тож увага Міністерства прикута до кожної області.

Для ефективної роботи залучили всі територіальні громади регіону, які сьогодні забезпечують підготовку закладів освіти до нового навчального року з урахуванням вимог воєнного стану.

Закарпаття – серед лідерів у країні за підготовкою укриттів в освітніх осередках. На це спрямували кошти з бюджетів області та громад. У липні поточного року Кабінет міністрів розширив перелік пріоритетних видатків державного бюджету, внісши до нього витрати на облаштування споруд цивільного захисту (укриття, бомбосховища тощо).

Державний секретар зазначив, що в офлайн-режимі розпочнеться навчання лише там, де дозволяє безпекова ситуація, а також створені належні умови. Наявність укриттів, котрі обстежили спеціальні комісії і які отримали відповідні акти, є обов’язковою умовою для організації освітнього процесу в очній формі. Водночас громадяни мають право вчитися за різними формами. Батьки та здобувачі освіти можуть особисто оглянути сховища й переконатися у вжитих заходах безпеки. Важливо, щоб діти і молодь отримували якісні освітні послуги в безпечних умовах, щоб якнайбільше здобувачів освіти були охоплені очним навчанням.

Також під час наради відзначили позитивну динаміку результатів національного мультипредметного тесту. Про це свідчить кількість абітурієнтів – жителів Закарпаття, які отримали максимальний результат – 200 балів за виконання тестових завдань.

Зокрема, з української мови таких результатів є 66, з історії України – 94, з математики – 14. Усього тестів, оцінених у 200 балів, маємо 309. Їх отримав 241 учасник НМТ, серед яких максимальний результат одразу з трьох предметів мають 10 наших абітурієнтів, з двох предметів – 48 осіб, з одного предмета – 183.

На Закарпатті складали НМТ й абітурієнти з числа вимушено переміщених осіб. Частина з них також набрала 200 балів з предметів тестування. Зокрема, з української мови – 10, з історії України – 12, з математики – 8. З трьох предметів максимального результату досягли двоє осіб з числа ВПО, з двох предметів – четверо, з одного – 16.

Сергій Захарін також зупинився на питанні розвитку позашкільної освіти. Окрему увагу звернули на проєкт ОВА щодо інтеграції ІТ-освіти у позашкілля, який має надважливе значення і може стати пілотним для країни.

Наприкінці наради подякували громадам за велику підготовчу роботу до початку навчального року та ініціативу вчасно розпочати навчання у режимі офлайн.

Про це повідомляє Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини