134026
16:00 6.082022

В Ужгороді представили фотохроніки війни

Життя 5509

Сьогодні біля Закарпатського обласного художнього музею (Жупанатська, 3), відбулося відкриття фотовиставки «Закарпаття і війна. Фотохроніки», яку організував Ужгородський прес-клуб.

50 робіт закарпатських фоторепортерів,  які з перших днів війни фіксували події в області, розмістили на кам’яній стіні.  

«Це виставка про те, як Закарпаття стало прихистком для тисячів біженців, про регіон, який зробив усе можливе, щоб люди, які тікали від війни, змогли тут відчути мирне життя і нагадати собі, що воно повернеться і в їхні рідні міста», – зазначають організатори заходу.

– Ужгородський прес-клуб завжди інформаційно супроводжує різні події. Звісно, ми не змогли залишитись осторонь такої теми, як війна. Тому що зараз – це частина нашого життя, – розповідає Ірина Бреза, голова прес-клубу. – Так, Закарпаття – тилова область, проте у нас є відчутними наслідки війни, і повітряні тривоги – не рідкість. Тож ми вирішили зробити таку фотовиставку. Це роботи наших місцевих фотокорів, які з перших днів війни фіксували усе. На світлинах: і переселенці, і біженці, і черги на кордонах, і волонтери. Ми старалися підбирати такі фотографії, які б ілюстрували той відрізок часу. 

На виставці представили фотороботи п’яти авторів: Сергія Гудака, Яноша Немеша, Сергія Денисенка, Наталії Боднар, Аттіли Федика. Також на виставку увійшли світлини пресслужб: Ужгородської, Мукачівської та Закарпатскої ОВА.

Ця фотовиставка про емоції, кажуть фотографи, світлини яких експонуються на виставці.

– Я пригадую величезне бажання кричати на весь світ, що почалася війна. Я хотів, щоб весь світ це побачив. Так Закарпаття, специфічний регіон. Але саме завдяки відносній безпеці, у нас була можливість фіксувати те, що ми бачили. Я з перших днів війни публікував усі фотографії у соцмережах, щоб усі побачили, що відбувається. Це спрацювало. Деякі роботи потрапили на виставки в Європі, Новій Зеландії, Австралії, – розповів Сергій Гудак.

Тож, щоб відчути настрій та емоції, які передали у своїх роботах фоторепортери запрошуємо на виставку, яка експонуватиметься до кінця дня.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах