133736
15:38 1.082022

На Закарпатті вперше стартувала «Літня школа інформатики»

Життя 5237

Близько двох сотень дітей об’єднала літня школа інформатики, яка вперше з’явилася на Закарпатті. Пілотний проєкт розробила Закарпатська ОВА спільно з Ужгородським національним університетом та Закарпатським ІТ-кластером під назвою «Літня школа інформатики».

Протягом тижня десять провідних айтівців краю викладатимуть для дітей основи інформаційних технологій.

– Ми хочемо інтегрувати ІТ у позашкілля. Хочемо, щоб освіта в регіоні була якіснішою, тому виникла ідея створити таку літню школу, – розповідає Жанна Капіца, СЕО та співзасновниця ІТ-кластера Закарпаття. – Діятиме ІТ-кемп із 1-го до 6 серпня. Створений він як для дітей-переселенців, так і закарпатців. Вікова категорія – це діти з 5-го до 10-го класу. Заняття побудовані таким чином, що буде більше практичних уроків, які включатимуть основи програмування. Я певна, що діти будуть у захваті.

Під час урочистого відкриття школи голова ОВА Віктор Микита розповів, що учні літньої школи матимуть можливість ознайомитися з реальною роботою напрямку інформаційних технологій, побувати в діючих хабах ІТ-кластера Закарпаття, пройти курс базового навчання з програмування, яке забезпечать фахівці світового рівня, попрацювати на передовому комп’ютерному обладнанні, опанувати спеціальну термінологію англійською з кращими філологами краю, відпочити, знайти нових друзів та отримати незабутні враження.

У свою чергу ректор УжНУ Володимир Смоланка зазначив, що університет неодноразово займав призові місця серед університетів світу з програмування. Звичайно, це було причиною особливої гордості, оскільки означало, що саме в УжНУ готують провідних ІТ-фахівців. Окрім того, нагадав: щорічно на базі університету проводять Всеукраїнську літню школу з програмування. Саме тут збираються найкращі студенти з усіх вузів України.

Тож «Літня школа інформатики» вперше відкрила свої двері для учнів, які, цілком можливо, в майбутньому стануть провідними айтівцями і гордістю Закарпаття.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах