133681
16:56 30.072022

Збираєтеся відпочити? Тоді гайда на Рахівщину до Соколиного Берда

Життя 5245

Збираєтесь помилуватись природою і не знаєте куди піти? Тоді заплануйте похід невеличким мальовничим маршрутом до Соколиного Берда, що в ур. Кузій, в між селами Ділове та Луг.

Начальник відділу еколого-освітньої роботи в Карпатському біосферному заповіднику Вікторія Бундзяк поділилася з нами та розповіла про цікавий маршрут, який варто відвідати кожному, отже:

–Протяжність маршруту – 4,1км (в обидва боки);

–Приблизна тривалість – 4 годин;

–Висота над рівнем моря – близько 700м. (перепад висот – 370м.)

–Взувайте зручне взуття, але не кеди (особливо, якщо на передодні пройшов дощ), щоб ноги залишилися сухими. Якщо ви взяли з собою щось смачненьке, то йдучи маршрутом, ви матимете можливість перекусити під час зупинок, на спеціально облаштованих місцях відпочинку. Але не залишайте нічого в лісі!

–Йдучи стежкою, придивляйтесь до дрібниць, які викличуть позитивні емоції – пташиний щебет у верховітті дерев, дзюрчання потічка, гра кольорів веселки в бризках невеличкого водоспаду на сонячному промінні, мерехкотіння промінців крізь листя дерев, величні скелі, квіти – тендітні і такі унікальні. Вдихайте на повні груди повітря, яке тут свіже-свіже!

На своєму шляху ви побачите дві доломітові штольні, які залишилися тут після геологічних розкопок, в надіях знайти кольорові метали. Тепер вони слугують прихистком для багатьох печерних видів тварин, зокрема кажанів.

Серпантином підніміться вверх. Іноді зупиняйтеся, щоб озирнутися довкола, тільки зважайте, щоб в голові не закрутилося. Вас зачарують величні скелі, які наче охоронці, здіймаються поблизу стежки. Краса тут неймовірна і така таємнича! Дійшовши до підніжжя скелі, ви побачите табличку, яка вказує на закінчення маршруту.

Цей маршрут доволі легкий і дуже мальовничий. Ми впевнені, що ви отримаєте великий заряд енергії і безліч позитивних вражень прогулюючись ним!

Пам’ятайте, підніматись на вершечок скелі небезпечно, особливо за вологої погоди! Хоча деякі відчайдухи на це не зважають, ми радимо утриматися від підйому, щоб не наражати себе на небезпеку! – підкреслює Вікторія.

Мандруйте горами, вивчайте природу Карпат і не забувайте бути ЕКО!

Олена БОДНАР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини