133526
10:02 28.072022

Юні мукачівці та гості міста вчилися малювати замок «Паланок». ФОТО

Життя 5097

У Мукачівській дитячій школі ім. М.Мункачі провели дитячий майстер-клас. Малювали важливу архітектурну пам’ятку міста – фортецю “Паланок”.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту “Спільно”. Твоя підтримка поруч” громадського об’єднання “Культурна платформа Закарпаття” в партнерстві з дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

“Цей проєкт ми розпочали ще на початку червня. Ініціатива від громадської організації “Культурна платформа Закарпаття” створити таку підтримку для внутрішньо переміщених та місцевих діток. Це такі заходи які будуть складатися з майстер-класів, творчих воркшопів, де дітки будуть знайомитися один з одним, соціалізуватися, дізнаються багато нового, адже ми плануємо проводити майстер-класи з прикладного мистецтва, також будуть уроки акторської майстерності і різні психологічні тренінги, зможуть дізнаватися про нові професії. Найголовніше, ми звільнимо дітей від негативних думок, адже більшість із них мріють про закінчення війни. Особливо для тих, хто приїхав із зони бойових дій!”,- розповідає менторка проєкту “Спільно.Твоя підтримка поруч” Вікторія Коноваєва

Предметом уваги цього майстер-класу став замок “Паланок”. На занятті з живопису діти фломастерами малювали історичну пам’ятку Мукачева.

” Хочеться їм надавати більше нашої культури та автентичності. Все ж таки це діти майбутнього, і дасть Боже, коли закінчиться війна, вони будуватимуть цю країну і зроблять її ще кращою. Тому потрібно вкладати в дітей.Ми малювали сьогодні графіку, пізнавали різні геометричні форми, і за допомогою цього діти розслабилися та повністю віддалися заняттю”,- каже викладачка художньої школи ім.М.Мункачі Наталія Москальова-Лакатош.

Заняття на майстер-класи безкоштовні та проводяться за попереднім записом.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах