133518
09:29 28.072022

Завершила свою роботу літня математична школа на Закарпатті

Життя 1896

Уперше в області було проведено літню математичну школу для учнів, які у 2021/2022 навчальному році закінчили 6 – 10 класи. 257 учнів закладів загальної середньої освіти області, у тому числі і діти із числа внутрішньо переміщених осіб, із 20 по 25 липня мали можливість поглибити свої знання, дізнатися багато цікавого і корисного із царини математики. Водночас навчання вдалося поєднати із змістовним дозвіллям.

Серед педагогів, які працювали з учасниками літньої математичної школи, знані в Україні та області науковці, професори і вчителі-практики. Саме завдяки їх підходу до викладання предмета, згідно з опитуванням, проведеним серед учнів, 75,2% учасників планують взяти участь у літній математичній школі наступного року. На запитання „На скільки ви задоволені літньою математичною школою (шкала від 1 до 10) ” 33,8% респондентів поставили найвищий бал, 20,4% виставили 9 балів, 8 балів – 24,2% тих, хто взяв участь в анкетуванні.

Для більшості учасників навчання в літній математичній школі – це був перший досвід такої організації освітнього процесу, коли органічно поєднано нетрадиційні форми навчання математики у першій половині дня й активний відпочинок, спілкування з друзями – у другій половині.

Учасники високо і із захопленням оцінили використання математичних ігор і ребусів у поєднанні з лекціями під час вивчення непростих тем і тем, що виходять за межі програмового матеріалу шкільного курсу.

Окрема вдячність від учасників – педагогам, які запропонували цікаву і змістовну дозвільну програму, забезпечили їх супровід під час як занять, так і відпочинку. Екскурсії, майстер-класи з хореографії і режисури, спортивні змагання, вікторини, конкурси тощо дозволили пізнавально і весело, активно провести час.

За участь у літній математичній школі кожен із її слухачів отримав сертифікат.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах