133333
09:45 24.072022

Угорці передали на Закарпаття побутову техніку для пунктів розміщення переселенців

Життя 2322

Асоціація «Об’єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття» отримала від Угорської єзуїтської служби допомоги біженцям гуманітарний вантаж з побутовою технікою.

На Закарпаття його доставив очільник служби Саболч Шайго. Логістику провела Мальтійська служба допомоги – партнер єзуїтів. Передача вантажу відбулася в Берегові.

Завдяки співпраці Угорської єзуїтської служби допомоги біженцям та Мальтійській службі допомоги Берегівського району Берегівська територіальна громада отримала гуманітарний вантаж вартістю близько 10 мільйонів форинтів, який спрямують у центри розміщення вимушених переселенців.

Об’єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття підтримує партнерські зв’язки з багатьма угорськими благодійними організаціями та разом з ними допомагає територіальним громадам – членам асоціації. У квітні звернулося до Угорської єзуїтської служби з проханням допомогти органам місцевого самоврядування Закарпаття, які приймають переселенців. Єзуїти відгукнулися й одразу розпочали благодійний збір. За отримані кошти придбали побутову техніку: пральні машини, холодильники, морозильні камери, мікрохвильові печі, плити, кавоварки та чайники. Відтак зібране доставили на Закарпаття. Техніка сприятиме самозабезпеченню переселенців та стане значною допомогою для органів місцевого самоврядування краю.

У селищі Вишково наразі зареєстровані понад 4800 переселенців. Отримана техніка – суттєва допомога в їхньому забезпеченні.

«У нашій територіальній громаді питання переселенців, можна сказати, стабільне. Зараз у будівлі колишньої лікарні проживає пів сотні людей, і ці технічні засоби значно полегшать їхнє повсякденне перебування тут», – каже очільник Вишківської ТГ Ярослав Гайович.

Територіальні громади – члени Асоціації «Об’єднання прикордонних органів самоврядування Закарпаття» висловили вдячність за отриманий гуманітарний вантаж.

Угорська єзуїтська служба в співпраці із закарпатськими організаціями продовжить допомагати нашій області, а також працюватиме над тим, щоб підтримка, яку фінансує уряд Угорщини, була ще більш ефективною та адресною.

TV21 Ungvár/K. K., Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини