132608
11:25 8.072022

У Мукачеві виступив військовий оркестр Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України

Життя 4644

7 липня на центральній площі міста Мукачева відбувся концерт оркестру з Дніпра. До міста завітав концертний військовий оркестр Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України. Диригент – полковник Богдан Задорожний.

“Ці концерти для того, аби нагадати, що українська культура, пісня – живе, вона є.

Країна-агресор, нажаль, використовує, сьогодні, український гімн та наприклад, пісню Кузьми Скрябіна – “Мам”, на свій лад. Вони переклали їх на російську мову, тим самим, ніби показуючи, що в нас нема культури, що ми якась там нація. Ми це хочемо спростувати, бо в нас є культура і і вона набагато величніша. Цими концертами, ми хочемо сказати, що наша армія сильна, а народ непереможний та вольовий. Тому перемога неодмінно за нами”,- розповідає диригент Богдан Задорожний.

Полковник додає, що такі концерти у різних містах України, ніщо інше, як моральна підтримка.

“Багато напевно є скептиків та критикантів, от іде війна, а ми тут з концертом. Так от я хочу сказати, що ці хлопці і дівчата не з дивана сюди приїхали. Ще 7 днів тому вони несли службу. І ми як ніхто знаємо, як важко зараз нашим воїнам. Апатія вона поширюється і на цивільних людей. Ми хочемо знизити градус напруги”,- зазначає чоловік.

Серед 35-ти учасників оркестру, є такі, що виїхали з окупованих територій чи взагалі залишилися без даху над головою: з Маріуполя, Мелітополя, Попасної та інших міст.

Концерт, тривалістю майже півтори години, дуже сподобався мукачівцям. Гра на музичних інструментах, вокальні виступи, театральні постановки та навіть гуморески, містяни зустрічали оваціями.

В рамках туру Україною, учасники оркестру, вже встигли відвідати 10 українських міст. Виступають як для військовослужбовців, так і для містян.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах