132201
11:55 30.062022

На Закарпатті проводять моніторинг якості води на відкритих водоймах

Життя 3337

Закарпатські фахівці Держпродспоживслужби проводять моніторинг якості води на мікробіологічні та фізико-хімічні показники відкритих водойм І та ІІ категорій на території області.

Згідно плану державного моніторингу, спеціалісти Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відібрали взірці на двох відкритих водоймах ІІ категорії: озеро с. Дийда Берегівського району та ГРК «Чорна гора» м. Виноградів.

Протягом 3-5 діб спеціалісти лабораторії провели мікробіологічні та фізико-хімічні дослідження. За результатами був сформований експертний висновок: відібрані взірці води відповідають усім нормам.

За процедурою, проба для дослідження відбирається на відкритій водоймі. Оформляється Акт відбору зразків,де вказано які взірці відібрані,підписується всіма членами комісії. Відібраний матеріал маркується, складається в сумку-холодильник, та за відповідної температури доправляється в лабораторію. Спеціалісти лабораторії,отримавши зразок, вносять дані в програму. Відповідні відділи отримують супровідну, де чітко вказано на які показники необхідно виконати дослідження. За результатами дослідження формується Експертний висновок, де вказано відповідає чи ні даний зразок нормативним документам. Замовником процедури відбору води може бути як Держпродспоживслужба, так і фізична особа, яка бажає дізнатися, чи відповідає вода фізико-хімічним та мікробіологічним нормам.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах