132081
19:42 28.062022

Понад 7 тисяч дітей планують оздоровити коштом закарпатського обласного бюджету. Відео

Життя 4670

Розпорядженням Закарпатської ОВА в області створений координаційний штаб щодо літнього оздоровлення. Так, загалом в області нараховують 163 тисячі дітей шкільного віку, з них 16 тисяч дітей мають статус внутрішньо переміщених осіб, 23 тисячі – малозабезпечені, близько 3 тисяч – діти з інвалідністю.

Загалом у Закарпатті коштом обласного бюджету планують  оздоровити понад 7 тисяч дітей, повідомив заступник голови ОВА Петро Добромільський під час брифінгу 28 червня. Більшість з них відпочиватимуть у денних таборах, створених на базі шкіл. Для цього обрали 82 найбільш оптимальні локації, які відповідають необхідним вимогам норм безпеки. Близько 2 тисяч дітей планують оздоровити у закладах з цілодобовим перебуванням.

На забезпечення заходів з літнього оздоровлення було заплановано 2 млн грн, проте після наради з цього питання, голова ОВА Віктор Микита погодив виділення додаткового мільйону гривень на ці потреби. Ці гроші витратять на закупівлю путівок для цілодобового оздоровлення.

«На сьогодні 9 закладів подали заявки щодо проведення у них оздоровчої кампанії. Три з них вже пройшли, решта – у процесі проходження відповідної атестації, після позитивного висновку якої зможуть оздоровлювати на своїх базах дітей коштом обласного бюджету. Працює координаційний штаб, куди входять співробітники Продспоживслужби, ДСНС, Національної поліції, відповідних органів, які зможуть визначити чи відповідає заклад необхідним нормам – гігієнічним, оздоровчим, протипожежним та безпековим», – додав Петро Добромільський.

Вартість путівки стартує від 460 до 1000 грн за один день перебування. Крім того, ведуться перемовини з міжнародними фондами щодо оздоровлення закарпатських дітей за кордоном. До прикладу, благодійна організація з Польщі виділить 20 путівок для внутрішньо переміщених осіб. Угорська екуменічна служба теж готова надати 30 місць для відпочинку закарпатських дітей та вимушених переселенців. Ці можливості отримають ті діти, які не будуть охоплені коштами, виділеними обласним бюджетом. Мова йде про близько 300 дітей.

«Які б складні умови зараз не були, але є діти, які виїхали із зони бойових дій, діти загиблих героїв України, тому ми намагаємося максимально охопити ці категорії населення. Крім того, багато заявок отримали з інших областей на оздоровлення їхній дітей в нашому краї. При можливості, ми прийматимемо дітей і з інших регіонів», – зазначив заступник голови ОВА.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах