131914
19:45 24.062022

На Закарпатті мобільні бригади вакцинують переселенців

Життя 3232

На Закарпатті перебувають сотні тисяч вимушених переселенців, більшість із них – із дітками. Для них дуже важливо мати доступ до медичних послуг, зокрема і до можливості вакцинуватися вчасно відповідно до Календаря профілактичних щеплень.

Саме тому в краї розробили алгоритм, згідно з яким мобільні бригади виїжджають у місця тимчасового розміщення переселенців. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

«Таким чином, починаючи з середини червня медики здійснили 410 щеплень від інфекційних хвороб, що входять до Календаря, та від COVID-19.

Такі вакцинальні кампанії провели в Ужгороді, Чопі, Воловці, Великих Лучках, Мукачеві, Поляні, Рахові, Великому Бичкові, Хусті», – зазначив Мирослав Білецький.

Найбільше виконано щеплень від дифтерії та правця – 146, з них 105 – ревакцинальні дози у дітей та дорослих, 15 діток розпочали імунізацію від кору, паротиту й краснухи, ще 24 – отримали другу дозу вакцини. Для профілактики поліомієліту виконали 95 щеплень.

Хоча зараз у громадах області спостерігають низький рівень циркуляції коронавірусу, 130 людей подбали про свій захист від інфекції, з них 88 осіб отримали бустерну дозу.

Вакцинальна кампанія на Закарпатті триватиме і надалі. Для внутрішньо переміщених осіб працює гаряча лінія з вакцинації. Зателефонувавши за номером 0639591053, можна отримати актуальну інформацію щодо вакцин, графіку вакцинації, дати приїзду мобільної бригади чи місце розташування найближчого пункту щеплення.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
9 способів, як передати показники лічильника ПрАТ «Закарпаттяобленерго»
09:00
Всі новини