131819
08:45 23.062022

Понад 300 журналістів акредитувалося на території Закарпаття

Життя 2129

З перших днів повномасштабної війни на Закарпатті розпочали акредитацію представників засобів масової інформації.

«Обласна військова адміністрація однією з перших в Україні запустила процес видачі спеціальних прескарт, які полегшують роботу медійників, сприяють кращій комунікації та оперативному інформуванню населення», – зауважив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Роман Молдавчук.

За його словами, на території Закарпаття вже акредитувалися 313 фахівців мас-медіа, 162 із них – представляють провідні інформаційні агенції та топові світові ЗМІ зі США, Британії, Польщі, Греції, Японії, Франції, Португалії, Бельгії, Сербії та інших країн.

Акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ проводить управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОВА шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток, які діятимуть до закінчення війни в Україні. Ті медійники, які ще не мають акредитації, можуть отримати разові перепустки.

У процесі акредитації журналістів повідомляють про те, що не можна розголошувати під час воєнного стану, також їм розповідають про особливості виконання професійних завдань у цей період.

Якщо особа порушує порядок роботи, зокрема і щодо доступу до інформації, рішення про припинення акредитації та анулювання відповідної картки приймає обласна військова адміністрація.

Про це повідомляє пресцентр Закарпатської обласної військової адміністрації.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах