131680
13:37 20.062022

Берегівська філія Навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум» має перших випускників Програми «Молоді таланти»

Життя 2305

Випускний перших учасників Програми «Молоді таланти» берегівської філії Навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум» (МСС) відбувся 16 червня у стінах Будапештського центру. Позаду в 22 випускників чотири роки захоплюючого навчання, цікаві екскурсії та моменти, сповнені вражень.

Присутніх на святі гостей привітала берегівський регіональний координатор Навчального центру Крістіна Кіш. Вона зокрема наголосила, що вся команда Берегівської філії Матіас Корвінус Колегіум вдячна за підтримку родини MCC у нинішніх складних обставинах. «Спільна робота перетворила команду в справжню родину, збагативши її знаннями та досвідом», – підкреслила вона.

Далі до учасників заходу звернувся Мілан Конштантинович, заступник генерального директора Навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум».

«Ми досягли незвичайного моменту в житті МСС: ви – перші випускники закарпатської програми, яку ми започаткували в краї кілька років тому. Ви – піонери, перші дослідники того шляху, навчання, яке ми хочемо запровадити на Закарпатті», – підкреслив заступник директора.

Він також наголосив, що в майбутньому нинішні випускники завжди будуть першими, оскільки в кожному навчанні з першою командою зазвичай укладаються найособливіші відносини. Насамкінець Мілан Конштантинович висловив сподівання, що нинішній випускний стане вдалим новим початком і учні продовжать навчання в рамках Програми для учнів середніх шкіл МСС.

Після цього випускників привітав директор Програми «Молоді таланти» Балаж Фегерпатакі.

Він нагадав, що Програма тривала чотири роки, які стали величезним досвідом не лише для студентів, а й для керівництва та викладачів, які беруть участь у навчанні. «Ми постійно працюємо над вдосконаленням Програми «Молоді таланти» і намагаємося використати отриманий досвід, щоби наші тренінги розвивалися та змінювалися, як і ви», – підкреслив Балаж Фегерпатакі.

Відтак присутні переглянули прощальне відео, сповнене спогадів, яке змонтував берегівський координатор Програми Габор Лац.

Від імені випускників зі словами вдячності до керівників виступила Юлія Катона. Вона також пригадала роки, проведені разом, досвід, розвиток дружніх стосунків, уроки та різноманітні тренінги.

Затим до присутніх звернулася керівниця берегівської філії Навчального центру «Матіас Корвінус Колегіум» Беата Добша. «Неможливо підсумувати ці чотири роки в одній промові. Варто лише подивитись на вас і згадати моменти, коли ви вперше прийшли до нашого навчального центру», – зазначила вона, подякувавши керівництву за те, що вони повірили – варто створити філію навчального центру і на Закарпатті.

«Але, звичайно, найбільше я пишаюся вами, адже ви взялися за щось нове», – наголосила Беата Добша, побажавши випускникам Програми радості та невичерпної жаги до знань.

Урочистості завершилися святковим обідом та екскурсією по столиці.

Але пригоди випускників, пов’язані із МСС, тут не завершуються, адже, за їхніми словами, вони вступатимуть на навчання на наступну Програму для учнів середніх шкіл.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини