131607
17:53 17.062022

В Ужгородській ЗОШ №10 пролунав останній дзвінок. Фото, відео

Життя 7475

Незважаючи на складні місяці закарпатські випускники мали змогу гідно проститися з навчальним закладом, який протягом 11 років був їхнім другим домом. Невеликі символічні святкування відбулися у всіх школах краю.

Не стала винятком й Ужгородська ЗОШ №10 з угорською мовою навчання ім. Дойко Габора. Там, 17 червня, на святково прикрашеному подвір’ї зібралися випускники одинадцятого класу та початкової школи (четвертих класів).  На урочистостях також були присутні батьки та викладацький склад навчального закладу.

Відкрила святкування своєю промовою директорка школи, Юдіта Кулін, під час якої зауважила, що саме в день свого випускного діти мають змогу згадати найкращі моменти своїх шкільних років, а вчителі – підсумувати виконану протягом чергового навчального року роботу.

«Ще на  початку року ми намагалися спланувати безліч культурних заходів, з урахуванням особливостей пандемії, та навіть провели кілька виїзних екскурсій. Напевно однією з найвизначніших подій цього року стало відзначення 75-ї річниці з дня заснування нашого навчального закладу. Приємно було зустрітися з колишніми учнями та вчителями школи.  Проте, на превеликий жаль, друге півріччя не принесло нам позитивних змін – ми мали навчитися жити з постійною загрозою та повітряними тривогами», – розповіла директорка школи.

Пані Юдіта звернулася й до випускників школи, адже для них, в певній мірі, саме цього дня закінчилося дитинство. Хоч останні шкільні роки й не були простими – всі мали звикнути до онлайн навчання та карантинних обмежень, проте дійшли до фінішу і отримали заслужені атестати.

Учням, які досягли відмінних результатів у навчанні та призерам шкільних, міських, обласних та всеукраїнських олімпіад вручили дипломи. Після чого пролунали виступи випускників та шкільного хору. До присутніх також звернулися класна керівниця одинадцятикласників, голова батьківського комітету та президент учнівської ради.

Нора Роман, класна керівниця випускників, яка протягом останніх семи років вела їх стежиною шкільного життя згадувала щасливі моменти, проведені разом зі своїми учнями та дала їм настанови на майбутнє. Виступ вийшов емоційним та зворушливим, адже кожен  учень запав глибоко до серця вчительки. Крім того, пані Нора звернула увагу на значні досягнення учнів у олімпіадах, адже одна випускниця зайняла відразу кілька призових місць з різних предметів.

Випускники ж підготували для своїх вчителів невеликий сюрприз – склали про кожного з них кілька жартівливих віршованих рядків та привітали квітами. Пізніше одинадцятикласники востаннє прогулялися шкільними коридорами та класами, де пройшла половина їхнього життя.

Додамо, що загалом навчальний рік успішно завершило 530 учнів, серед них 18 випускників. Заяви для вступу до першого класу подало 42 майбутніх школяра, проте документи можна подати аж до 17 серпня.

Крім того, в навчальному закладі наразі продовжують проживати вимушені переселенці. Якщо на початку війни їх було аж 85 осіб, що навіть більше за наявні ліжко-місця, то зараз ця кількість зменшилася до 37 осіб.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах