131560
10:15 17.062022

На Закарпатті провели ряд передекспортних заходів карантинування тварин

Життя 2973

Напередодні із Закарпатської області до Угорщини експортовано 2 голів коней гуцульської породи. Це перший випадок вдалої відправки на експорт коней до ЄС із часу створення Держпродспоживслужби у 2015 році.

Дві самки коней гуцульської породи (віком 4 та 10 років) перебували на передекспортному карантинуванні з 15 травня 2022 року на базі науково-виробничого комплексу «Племконецентр» у с.Голубине Мукачівського району.

Під час місячного карантину, тварини знаходилися під постійним наглядом спеціалістів Свалявської районної державної лікарні ветеринарної медицини. Фахівці провели всі серологічні дослідження на хвороби, передбачені міжнародним ветеринарним сертифікатом для експорту до Європейського Союзу коней, не призначених для забою, а саме: інфекційна анемія коней, сап та парувальна неміч. Вже 10 червня із Львівської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби було отримано негативні результати вказаних досліджень.

Також, коні в господарстві вакциновані від сибірки, правцю та грипу. Було проведено обробку тварин проти екто- та ендопаразитів, здійснена дезінфекція транспортного засобу перед завантаженням на експорт. Вже 16 червня коней успішно доправлено до угорського господарства-імпортера.

Завдяки наполегливій праці ветеринарних спеціалістів Держпродспоживслужби в Закарпатській області на території краю підтримується стабільна і контрольована епізоотична ситуація відносно основних інфекційних хвороб тварин.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах